Με 400 νέα αντιβακτηριδιακά κρεβατάκια ενισχύθηκε ο σχολικός εξοπλισμός των ολοήμερων νηπιαγωγείων του Δήμου Χανίων. Τα κρεβατάκια διανέμονται ήδη σε σχολικές μονάδες της πόλης, με τη συγκεκριμένη προμήθεια, συνολικού ύψους 15.000 ευρώ, να καλύπτει μια χρόνια ανάγκη αγοράς εξοπλισμού στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες με όλες τις ενδεδειγμένες προδιαγραφές για τους εκπαιδευτικούς χώρους.

Πολλές και θετικότατες είναι οι δηλώσεις για την πρωτοποριακή αυτή ενέργεια.

Κατά την παραλαβή του εξοπλισμού, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε ότι η διαχείριση του συνόλου των σχολείων διαφοροποιείται από το παρελθόν, καθώς πλέον δεν επιχειρείται να καλυφθούν ανάγκες τού κάθε σχολείου με μεμονωμένες προμήθειες, αλλά με συνολική κάλυψη των αναγκών από τον Δήμο.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος ανέφερε πως «γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια αναβάθμισης του σχολικού περιβάλλοντος, με την προμήθεια απαραίτητου υλικού, με την αντικατάσταση των κλασικών δαπέδων με αντικραδασμικά, όπου αυτά χρειάζονται, καθώς και με την ανανέωση και τον εμπλουτισμό των προαυλίων χώρων των νηπιαγωγείων, με παιχνίδια και όργανα γυμναστικής» και τόνισε:

«Στο τέλος αυτής της προσπάθειας θα έχουμε παραδώσει στην εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων, ένα αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, δήλωσε: «Έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές προμήθειες για να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα της παραμονής των παιδιών κατά την διάρκεια του ολοήμερου». Αναφέρθηκε, επίσης, στις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των σχολείων και αφορούν σε επισκευές και συντηρήσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, με επιμέρους επισκευές σε κουφώματα, ελαιοχρωματισμούς και εργασίες υγρομόνωσης.

Ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Χανίων, Νίκος Βλαζάκης τόνισε πως «με τη συγκεκριμένη προμήθεια καλύφθηκε ένα πάγιο αίτημα των σχολικών μονάδων, που εκκρεμούσε από το 2011».