Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας, ο πρώην προπονητής που κατηγορείτε για βιασμό, 11χρονης τότε, αθλήτριας ιστιοπλοΐας ενώ ο ίδιος επιμένει ότι «ήθελαν να παντρευτούν».

Η άφιξη στην Ευελπίδων

Ο 38χρονος άντρας έφτασε με αστυνομική κλούβα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων λίγο πριν τις 10 το πρωί Δευτέρας. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στα κρατητήρια. Στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν έχει να δηλώσει κάτι απάντησε «να πείτε στον Σπύρο να ψάξει τη μάνα του, τη γυναίκα του και την κόρη του, να ψάξει τι γίνεται σπίτι του».

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον πρώην προπονητής της 11χρονης μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η κατάθεση της αθλήτριας κατά του προπονητή

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της αθλήτριας, που σήμερα είναι 21 ετών, στον εισαγγελέα Ν. Στεφανάτο, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου. Η κατάθεση ελήφθη υπό άκρα μυστικότητα, ενώ ακολούθησαν οι καταθέσεις των γονέων της.

Όσα ειπώθηκαν στον εισαγγελικό λειτουργό τον οδήγησαν στο να ζητήσει τη σύλληψη του 38χρονου, καθώς τα αδικήματα που φέρεται να έχει τελέσει δεν έχουν παραγραφεί.

Ο πρώην προπονητής της 11χρονης ενοπίστηκε από την αστυνομία στη Σάμο, στο νησί όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια και τον μετήγαγαν με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά ενώ στη συνέχεια τον οδήγησαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ο 38χρονος πλέον προπονητής έχει αρνηθεί ότι βίασε την 11χρονη και υποστηρίζει ότι είχαν δεσμό και πως ήθελε να παντρευτούν. Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα, καθώς κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

«Ήταν κανονικός βιασμός»

Σχετικά με το συμβάν η πλέον 21χρονη αθλήτρια έχει δηλώσει ότι ήταν «Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν».

Ήταν μόλις 11 ετών, ήταν ένα παιδί που άνοιγε πανιά και ονειρευόταν διακρίσεις στις ανοιχτές θάλασσες. Προσπάθησαν, όμως, να της κόψουν τα φτερά απότομα. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε» ενώ συμπληρώνει ότι πέρασαν 3 χρόνια μέχρι να τους το πει.

«Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ’ έξω απ’ έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία»,είπε για πρώτη φορά η αθλήτρια.

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του πρώην προπονητή που αρνείται το βιασμό και κάνει λόγο για «αγάπη και παντρειά» με την 11χρονη

https://radar.gr/article/64205/proponitis-11xronis-den-itan-viasmos-ithela-na-tin-pantreyto