Αύριο, εκτός απροόπτου, θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στον Ολυμπιακό με την υπογραφή του συμβολαίου που θα έχει διάρκεια 2,5 χρόνων. Οι ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους δεν ανακοινώνουν το παραμικρό πριν πέσουν οι υπογραφές.

Για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή χρειάστηκε ο Παπασταθόπουλος να ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις και ο Βαγγέλης Μαρινάκης να κάνει μία ακόμα υπέρβαση. Οι απολαβές του Έλληνα αμυντικού θα αγγίζουν το 1,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, χρήματα λιγότερα από αυτά που έπαιρνε στην Άρσεναλ.

Ο Παπασταθόπουλος το τελευταίο διάστημα ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Ολυμπιακό. Με τον Μαρινάκη μάλιστα είχαν δειπνήσει δύο τρεις φορές. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού είχε πει σε ανύποπτο χρόνο στην «Πάπα» ότι αν το επέτρεπαν οι συνθήκες θα τον ήθελε να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, εκείνο που υπάρχει ως δεδομένο είναι ότι ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι κατάφερε να κερδίσει σκληρές μάχες, κόντρα σε σημαντικές ομάδες που είχαν (και έχουν) δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Παπασταθόπουλου. Και μάλιστα με πλουσιοπάροχα συμβόλαια.

Συγκεκριμένα, ο Παπασταθόπουλος δέχθηκε επίσημες προτάσεις από Λάτσιο, Μπέτις, Τζένοα, Φενέρμπαχτσε και κάποιες ακόμη που δεν τις συζήτησε καν. Αλλά παρά το γεγονός πως τα οικονομικά ανταλλάγματα ήταν πολύ μεγάλα και τα πρωταθλήματα καλύτερα από το ελληνικό, όπως επιβεβαιώνεται και από την Ιταλία, αποφάσισε να πει το «ναι» στον Ολυμπιακό και να αφήσει με την όρεξη τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

Και επειδή αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην Ελλάδα, για τη μοναδική ομάδα που μπορεί να καλύψει τις προσδοκίες του και παραμένει σε υψηλό επίπεδο, εντός και εκτός συνόρων, αλλά και λόγω της προσέγγισης από τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη και της πρότασης που δέχθηκε.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σωκράτης είχε δεχθεί πρόταση και από την ΑΕΚ. Η Ένωση λέγεται ότι του προσέφερε συμβόλαιο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και διάρκειας επίσης 2,5 χρόνων. Το οποίο ο ποδοσφαιριστής απέρριψε για να υπογράψει στον Ολυμπιακό, επειδή θεωρεί ότι και ο σύλλογος έχει άλλη προοπτική.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει κάποιος από τους κεντρικούς αμυντικούς (Μπα, Σισέ, Σεμέντο), υπάρχουν κρούσεις για τον Σισέ. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο μετά το «ζεστό» ενδιαφέρον που είχε προκύψει προ μηνός από τη Νις.