Ενενηντάχρονη μαχαιρώθηκε από τον εγγονό της. Συγκλονίζει το άγριο φονικό στην Καλλιθέα με θύμα μια 90χρονη γυναίκα και δράστη τον εγγονό της.
Η ηλικιωμένη γυναίκα έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά τις μαχαιριές που δέχθηκε από τον 29χρονο εγγονό της όμως τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.
Η 90χρονη μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με σοβαρά τραύματα ενώ δράστης έχει συλληφθεί.

Το χρονικό της τραγωδίας

«Φύγε, μετράω ως το τρία, θα στο καρφώσω το μαχαίρι…» Αυτά ήταν τα λόγια ενός άντρα στον αστυνομικό της ομάδας «Ζήτα» που είχε φτάσει στην πολυκατοικία της οδού Ακροπόλεως στην Καλλιθέα. Γύρω στις 11 το πρωί είχε λάβει σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης που ενημέρωνε για «σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου» χωρίς όμως άλλες πληροφορίες.

Το άτομο που κρατούσε στο χέρι του το μαχαίρι ήταν ένας 50χρονος ο οποίος βρισκόταν φανερά σε κατάσταση αμόκ. Ο «Ζητάς» όμως δεν ήταν κάποιος τυχαίος ούτε ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπιζε ένα τέτοιο περιστατικό. Δώδεκα χρόνια μέλος της ομάδας «Ζήτα», που παρά το γεγονός ότι η ηγεσία την κρατά παροπλισμένη, διατηρεί την αίγλη της στο ακέραιο. Ο υπαρχιφύλακας, περίπου 35 ετών, δεν έχασε την ψυχραιμία του. Προσπάθησε να πλησιάσει τον 50χρονο και τελικά τον ακινητοποίησε χωρίς περιττές κινήσεις. Δευτερόλεπτα αργότερα ενημέρωνε το κέντρο της Άμεσης Δράσης. «Κέντρο, εντοπίστηκε το άτομο, κρατούσε μαχαίρι, τον ακινητοποιήσαμε. Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας…».
Τελικά, ο 50χρονος οδηγήθηκε στο τμήμα ασφάλειας Καλλιθέας ενώ η 90χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται. Όσο για τον «Ζητά»; Επέστρεψε στο πόστο του, στην φύλαξη του σπιτιού του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση
Πως ο “Ζητάς” συνέλαβε τον άνδρα που μαχαίρωσε την 90χρονη γιαγιά του