Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν ο άνθρωπος που ενσάρκωσε μοναδικά τη στερεοτυπική εικόνα του Έλληνα. Εργατικός, φιλόδοξος, αισιόδοξος, πληθωρικός, γλεντζές κατάφερε όσα κανένας άλλος. Δημιούργησε μια ολόκληρη αυτοκρατορία μέσα από τις στάχτες της Μικρασιατικής Καταστροφής κι έγινε δεκτός στους κύκλους των διεθνών VIPs. Πραγματοποίησε εκείνο το τρελό όνειρο μέσα από σκληρή δουλειά , υπομονή, επιμονή κι ακαταμάχητη προσπάθεια.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Η ιδιωτική του ζωή, οι έρωτές του, οι επιχειρηματικές του επιτυχίες απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν όσα χρόνια και να περάσουν. Γιατί ήταν ένας μύθος.

Η συναρπαστική ζωή του πέρασε μέσα από πρωτοσέλιδα που έμοιαζε με σαπουνόπερα. Μια σαπουνόπερα που μετατράπηκε σε αρχαία τραγωδία, αφού η μοίρα άρχισε να παίρνει ένα ένα τα μέλη της οικογένειας με τραγικό τρόπο. Πολλοί μίλησαν για την “κατάρα των Ωνάσηδων”.

Το μοιραίο τέλος του γιου του, Αλέξανδρου Ωνάση, ήρθε τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 1973. Το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, ένα αμφίβιο «Πιάτζιο 136», έπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά και αφήσε στο ΚΑΤ την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, λόγω βαρειών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Ο Ωνάσης κατέρρευσε

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης βρισκόταν στη Νέα Υόρκη και μαθαίνοντας τί συνέβη, κατέρρευσε. Ήταν σίγουρος ότι το δυστύχημα δεν ήταν τυχαίο και ότι γιος του ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας. Αργότερα, οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν όταν και τα τρία πορίσματα που εκδόθηκαν για το δυστύχημα συνέκλιναν στη διαπίστωση ότι προκλήθηκε από την ανάποδη τοποθέτηση των πηδαλίων κλίσεως. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αεροπλάνο να μην υπακούει στις εντολές του πιλότου.

Πριν λίγους μήνες, στην εκπομπή “Αποκαλυπτικά” μίλησε η οικονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση όπου αποκάλυψε διάφορες άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγιστάνα. Η πιο συγκλονιστική αποκάλυψή της είναι ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης αρνούνταν να θάψει το πτώμα του γιου του, Αλέξανδρου, επί 20 ημέρες, ώστε να μπορεί να του μιλάει!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr