Ένα γκολ στα πρώτα λεπτά με τον Σιμάνσκι κι ένα λίγο πριν το φινάλε με τον Λιβάι Γκαρσία ήταν αρκετά για να πάρει η ΑΕΚ τη νίκη με 2-0 κόντρα στον Απόλλωνα και να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Η ομάδα του Χιμένεθ έκανε καλά τη δουλειά της πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της και  είναι ξεκάθαρο πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία και προετοιμάζεται πλέον με ψυχολογία για το μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, που ακολουθεί.

Όπως αναμενόταν ο Μανόλο Χιμένεθ «φρέσκαρε» σε σημαντικό βαθμό την ενδεκάδα, δίνοντας ευκαιρίες σε παίκτες και ξεκουράζοντας πολλούς βασικούς. Αυτό δεν επηρέασε πάντως την Ένωση που μπήκε δυνατά στο ματς και στο 7’ έκανε το 1-0! Μετά από σέντρα του Τάνκοβιτς και γύρισμα του Λόπες, ο Σιμάνσκι από κοντά άνοιξε το σκορ, με το πρώτο φετινό του γκολ.

Ο Απόλλωνας πάντως έδειξε διάθεση να αντιδράσει και στο 10’ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει! Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Φατιόν έκανε την προβολή και ο Τσιντώτας απέκρουσε ενστικτωδώς, εντυπωσιακά. Μια φάση που πάντως κακώς ολοκληρώθηκε, καθώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν φανερά εκτεθειμένος.

Στο 15’ οι Κιτρινόμαυροι θα αναπτυχθούν εξαιρετικά, με τον Τάνκοβιτς να βγάζει μια καταπληκτική κάθετη στον Ολιβέιρα, αλλά τον Πορτογάλο άσο να μην μπορεί να εκτελέσει με επιτυχία. Η Ένωση εκμεταλλευόταν τον χώρο και στο 32’ απείλησε με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ του Λόπες.

Στο 79’ ο Γκαρσία θα «σκάψει» καταπληκτικά για τον Σάκχοφ, όμως το πλασέ του Ουκρανού μέσου δεν θα βρει στόχο. Στο 88’ όμως η Ένωση θα «κλειδώσει» τη νίκη και παράλληλα θα αγκαλιάσει την πρόκριση. Ο Μάνταλος θα ανοίξει στον Γκαρσία και ο 23χρονος εξτρέμ θα κάνει το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Τσιντώτας, Ραντόνια, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Γαλανόπουλος (65’ Μάνταλος), Σάκχοφ, Σιμάνσκι (85’ Σιμόες), Τάνκοβιτς (55’ Λιβάγια), Αλμπάνης (56’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (65’ Γκαρσία)

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος, 4-5-1): Κότσαρης, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κάλισιρ, Βιτλής (64’ Τσιλούλης), Φατιόν (46’ Σλίβκα), Κιτοκό (64’ Λαγός), Καραγκούνης (64’ Μουνιέ), Μπεντινέλι (78’ Κραγιόπουλος), Χουχούμης, Βάρκας