Ντοναλντ Τραμπ:Mε κάποιο τρόπο θα επιστρέψουμε. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ «άφησε σημείωμα» στον διάδοχό του και υπό το My Way του Frank Sinatra, μαζί με τη Μελάνια άφησε την Ουάσινγκτον με πρώτο σταθμό την αεροπορική βάση Άντριους, απ’ όπου απηύθυνε την τελευταία προεδρική του ομιλία – Δακρυσμένη η κόρη του Ιβάνκα -Ευχήθηκε καλή τύχη στην κυβέρνηση Μπάιντεν και υποσχέθηκε «να παρακολουθεί» τις εξελίξεις.

Ηδη, μετέβη αεροπορικώς στη στρατιωτική βάση Άντριους και τελικό προορισμό του σήμερα έχει τη Φλόριντα. Το ζεύγος Τραμπ επέλεξε και σ’ αυτή την τελευταία έξοδο από τον Λευκό Οίκο να εμφανισθεί χωρίς μάσκες -είναι άλλωστε δέσμευση του διαδόχου του ότι οι μάσκες θα γίνουν υποχρεωτικές με το πρώτο διάταγμα που θα υπογράψει.

Στις τελευταίες του δηλώσεις ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από την Βάση Αντριους, ο Τραμπ απέφυγε ξανά να αναφερθεί στον επόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και αρκέστηκε απλώς να ευχηθεί «καλή τύχη» στην επόμενη ηγεσία της χώρας.

Φυσικά, όπως και στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ο Τραμπ αναφέρθηκε στα «τέσσερα καταπληκτικά χρόνια» που πέρασε τον Λευκό Οίκο.

Μάλιστα, σε μια… περίεργη δήλωση ξεκαθάρισε πως «θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», κάτι που βέβαια είναι ασαφές πως θα συμβεί, αφού εφόσον προχωρήσει η καθαίρεσή του δεν θα έχει το δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιος σε τέσσερα χρόνια, όπως ήθελε να κάνει.

Απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό είπε πως «θα παλεύω πάντα για εσάς. Είστε υπέροχοι».

«Ήταν μεγάλη τιμή και προνόμιο για εμένα που υπήρξα πρόεδρος σας» υποστήριξε κλείνοντας.

Δείτε περισσότερα για την ορκωμοσία Μπάιντεν εδώ.