Σε ρυθμούς τάνγκο «χόρεψε» στο δεύτερο ημίχρονο ο ο Άρης και με σκόρερ τους δύο Αργεντινούς Μανσίνι και Μπερτόλιο πήρε σπουδαία νίκη (2-0) επί του Αστέρα Τρίπολης και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα σε ότι αφορά τη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και στο 23’ έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ. Μετά από μια καταπληκτική κάθετη πάσα του Γκάμα, ο Μάνος βγήκε τετ α τετ με τον Τσιφτσή και σούταρε δυνατά, όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης απέκρουσε την μπάλα με το κεφάλι. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπρούνο Γκάμα με καταπληκτική ατομική ενέργεια απέφυγε τέσσερις αμυντικούς του Αστέρα Τρίπολης και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Τσιφτσής μπλόκαρε τη μπάλα. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό και πολλές φάσεις.

Αντίθετα στο β’ ο Άρης ανέβασε ρυθμούς και στο 50’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Σίλβα, Μάνο και Σάσα, ο Βραζιλιάνος σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσιφτσή και στην επαναφορά ο Γκάνεα θα πιάσει το σουτ στη κίνηση, όμως θα αστοχήσει από πλεονεκτική θέση.

Ο Μάντζιος αποφάσισε να παίξει χωρίς κλασσικό φορ στα τελευταία λεπτά και απέσυρε τον Μάντζιο και πέρασε στο παιχνίδι τον Μανσίνι, που αγωνίστηκε στη κορυφή της επίθεσης. Στο 69’, μάλιστα, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έλυσε τον γόρδιο δεσμό μπροστά από την εστία του Αστέρα Τρίπολης. Μετά από εξαιρετική πάσα του Σίλβα, ο Σάκιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μανσίνι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Τσιφτσή.

Η δεύτερη αλλαγή του Άκη Μάντζιου, ο Φακούντο Μπερτόλιο, ήταν αυτός που έξι λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πασαλίδη και έκλεψε την μπάλα κοντά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, την άλλαξε με τον Μανσίνι και στη συνέχεια μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε έξοχα τον Τσιφτσή.

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Σίλβα (84′ Κάτσε), Γκαρσία, Γκάμα (84′ Λόπεθ), Μάνος (66′ Μαντσίνι).

Αστέρας Τρίπολης (Μ.Ράσταβατς) : Τσιφτσής, Κανάλες, Τασουλής, Πασαλίδης, Οζόριο, Μπέλοκ, Μουνάφο, Τίλικα (63′ Κρέσπι), Καπίγια (63′ Σίτο), Αλί Μπαμπά (46′ Βαλιέντε), Τζίμας.