Μετά από τρεις ολόκληρες ώρες στην εισαγγελία Αθηνών, όπου η Σοφία Μπεκατώρου είχε καλεστεί να δώσει κατάθεση, εξήλθε λίγο μετά τις 12 από τα δικαστήρια της παλαιάς Σχολής Ευελπίδων, προχωρόντας σε νέες αποκαλύψεις.

Όσα είπε στον εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σοφία Μπεκατώρου εκτός από τη δική της προσωπική καταγγελία  για την οποία έχει ήδη μιλήσει δημόσια, κατέθεσε στον εισαγγελέα,  όσα γνωρίζει και για άλλη σεξουαλική κακοποίηση, αθλήτριας από τον χώρο της ιστιοπλοΐας, για την οποία μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν υπάρχει και θέμα παραγραφής.

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της κ. Μπεκατώρου, είναι περιστατικό μεταγενέστερο το οποίο μπορεί ποινικά να διερευνηθεί, καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει επέλθει παραγραφή. 

Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά εκτός από τη δίκη της περίπτωση δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση όπως όλα δείχνουν τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν και μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.

Μετά την κατάθεσή της η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας προχώρησε σε δηλώσεις, καλώντας όσες γυναίκες έχουν βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση να βγουν να μιλήσουν.

Την κ. Μπεκατώρου συνόδευσε στον εισαγγελέα η δικηγόρος της, Έλλη Ρούσσου.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου μετά την κατάθεση στον Εισαγγελέα:

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση και ελπίζω με αφορμή αυτό κι άλλες γυναίκες και άνθρωποι που έχουν βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και ασφαλής. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε και με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη  Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές ελπίζουμε να βοηθήσουν στη εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου μετά την κατάθεση στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως η Σοφία Μπεκατώρου είναι η πρώτη μάρτυρας στην εισαγγελική έρευνα που άνοιξε αυτεπάγγελτα και για τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος έχει αναλάβει τη διενέργεια της υπόθεσης, ύστερα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.