Τη δεύτερη δόση από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκανε πριν λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Από λεπτό σε λεπτό θα ακολουθήσει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» καθώς ο εμβολιασμός της είναι προγραμματισμένος για τις 10 η ώρα το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στη χώρα, στις 27 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο πρώτος, το ίδιο κι αρκετοί πολιτικοί, είχε φέρει αντιδράσεις από το εξωτερικό όπου άλλοι «αρχηγοί» έδωσαν προτεραιότητα στους υγειονομικούς.

Η «πορεία» του εμβολιασμού από τις 27 Δεκεμβρίου ως σήμερα

Την πρώτη ημέρα έναρξης των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού, είχαν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 3.777 ηλικιωμένοι, ενώ δεν προσήλθαν οι 733, ίσως λόγω της κακοκαιρίας.

Δεδομένου αυτού του «κενού», στη θέση τους εμβολιάστηκαν γιατροί από τις λίστες των Ιατρικών Συλλόγων, ώστε καμία δόση να μην πάει χαμένη. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να ενεργοποιηθεί η λίστα αναμονής των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναπλήρωση των ραντεβού.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμένων από τις 27 Δεκεμβρίου, φτάνει τις 80.000.

Απόσπασμα από τη στιγμή που ο Κυριάκης Μητσοτάκης κάνει τη δεύτερη δόση από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: