Άλλες δύο αθλήτριες σπάνε τη σιωπή τους και μιλούν ανοιχτά  για τη σεξουαλική βία κατά των γυναικών, μετά τη δημόσια εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου. Οι δύο αθλήτριες αποκαλύπτουν ότι έπεσαν και οι ίδιες θύματα ανάλογων παρενοχλήσεων από παράγοντες των ομάδων τους.

Τη δική της τραυματική εμπειρία περιγράφει η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ όταν σε νεαρή ηλικία επισκέφτηκε γιατρό για να την βοηθήσει να ξεπεράσει τραυματισμό στον ώμο.

«Μου ζήτησε να κατεβάσω το μαγιό μου, τότε τα έχασα. Υπάκουσα, δεν μου άρεσε. Το συζήτησα με άλλες συναθλήτριες. Στην επόμενη επίσκεψη το ίδιο. Αντέδρασα και μου είπε: «γιατί ντρέπεσαι εκεί». Ταράχτηκα. Καταλαβαίνω τώρα ότι ήταν σοβαρό» ανέφερε η διεθνής πολίστρια.

Η αλυσίδα της σιωπής έσπασε με αφορμή την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της…. Η πρώτη που τη στήριξε με ανάρτησή της ήταν η Μάνια Μπίκοφ, έχοντας διανύσει χιλιάδες μίλια στην ανοιχτή θάλασσα, μια δυνατή γυναίκα και αθλήτρια, μίλησε για το πόσο δύσκολο είναι να αποδεχτείς ότι είσαι το θύμα και να ξεπεράσεις τις ενοχές που σου φορτώνει ο θύτης.

«Κοπιάζει όλη σου τη ζωή. Είναι πολύ δύσκολο να πας κόντρα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Διακυβεύεται η καριέρα σου, η ηρεμία σου. Επιτέλους μιλήστε, να ανοίξουν και άλλα στόματα» είπε η Μάνια Μπίκοφ.

Την δική της αποκάλυψη έκανε και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης, Ραμπέα Ιατρίδου. Έχοντας κατακτήσει παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι στην αρχή της καριέρας της βίωσε την σεξουαλική παρενόχληση.

Η Ραμπέα Ιατρίδου πριν από 27 χρόνια ντράπηκε, φοβήθηκε, δεν μίλησε… όμως τώρα βρήκε το θάρρος και μιλά και  ζητά από όλες τις γυναίκες ου έχουν υποστεί κάτι ανάλογο να σπάσουν τη σιωπή τους.

«Η κάθε γυναίκα έχει τους δικούς τους λόγους να μην μιλήσει. Έχω δεχτεί αμέτρητα μηνύματα» είπε η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης, τονίζοντας: «Αυτός ο φόβος, η σιωπή συντηρεί αυτές τις καταστάσεις».

H αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης της Ολυμπιονίκη μας Sofia Bekatorou έσκασε σαν βόμβα λες και τα εγκλήματα αυτής…

Δημοσιεύτηκε από Rabea Iatridou στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Γυναίκες άρχισαν να δίνουν τη σκυτάλη η μία στην άλλη μιλώντας ανοιχτά για τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί… Κοιτάζουν το τέρας κατάματα και μιλάνε για τη δική τους αλήθεια.