Επιλέξτε ένα ή περισσότερα, από τα καλύτερα μέρη για δραστηριότητες για παιδιά. Γιατί το να περνάει κανείς χρόνο με τα παιδιά του είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν- με θετικό τρόπο- την οικογένεια.

Σημασία έχει να είναι ποιοτικός ο χρόνος αυτός και όχι με τους γονείς να κοιτούν το ρολόι και τα παιδιά να ανυπομονούν να μπουν στο κινητό ή το τάμπλετ.

Αυτό μπορεί να το πετύχει είτε με δραστηριότητες για παιδιά μέσα στο σπίτι όπως είναι τα επιτραπέζια, το μοίρασμα ιστοριών και οι φωτογραφίες, το μαγείρεμα καθώς και οι ταινίες, είτε με δραστηριότητες έξω από αυτό.

Για αυτό, ακολουθούν παρακάτω μερικές από αυτές τις δραστηριότητες που αφορούν παιδιά και είναι εκτός σπιτιού.

Τα 6 καλύτερα μέρη με δραστηριότητες για παιδιά

1.Ευκαιρία για πικνίκ

Η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται συχνά αυτό γιατί απαιτεί ο καιρός να είναι καλός και να έχει κάποιος πολύ ελεύθερο χρόνο γιατί δεν είναι μόνο το να πάει κανείς, αλλά και να προετοιμαστεί. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά μέρη στην Αθήνα, όπως του Φιλοπάππου, το πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής, το πάρκο Αντώνης Τρίτσης, το Άλσος Καισαριανής, το Άλσος Παπάγου και η Λίμνη Μπελέτσι, που είναι ιδανικά μέρη με δραστηριότητες για παιδιά και κατάλληλα για πικ νικ.

Μέρη με δραστηριότητες για παιδιά

2.Ώρα για ένα μουσείο

Η Ελλάδα είναι γνωστή για την ιστορία της και κάθε ελληνική πόλη έχει μουσεία που μπορεί να πάει κανείς. Το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Αθήνα είναι μερικές από τις επιλογές αν και υπάρχουν και πιο εναλλακτικές εκδοχές όπως το Μουσείο Συναισθημάτων. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα μπορεί να είναι μερικές από τις επιλογές. Το ίδιο ισχύει και για άλλες πόλεις, όπως τα Χανιά, τα Ιωάννινα και το Ναύπλιο. Το μουσείο είναι ενδεδειγμένο μέρος με δραστηριότητες για παιδιά καθώς μια επίσκεψη σε μουσείο εκτός από διασκεδαστική είναι και πολύ διδακτική!

3.Περπάτημα και ποπ κορν

Αν τυχόν οι γονείς ή και τα παιδιά προτιμούν την άθληση, μπορούν- όχι να πάνε για τρέξιμο αλλά- να πάνε για περπάτημα οικογενειακά στον Εθνικό Κήπο ή το Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη ή σε κάποια παραλία, με καφέ στο χέρι για τους γονείς και ποπ κορν για τα παιδιά. Μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφίες και βίντεο! Όχι για τα social media αλλά για το «αρχείο» σας…

Μέρη με δραστηριότητες για παιδιά

4.Στο Πλανητάριο!

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, που υποδέχθηκε για πρώτη φορά το κοινό του τον Νοέμβριο του 2003, είναι ένας αμφιθεατρικός χώρος έκτασης 945 τετραγωνικών μέτρων και χωρητικότητας 278 θέσεων, ο οποίος περιβάλλεται από έναν τεράστιο ημισφαιρικό θόλο. Πολλά προγράμματα, ενδιαφέροντα για μικρούς και μεγάλους, κάτι που κάνει το πλανητάριο ένα από τα καλύτερα μέρη με δραστηριότητες για παιδιά. Για να δείτε το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

5.Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πληθώρα δραστηριοτήτων καθημερινά. Οπότε αν μένετε κοντά, και οι καθημερινές αποτελούν μια καλή επιλογή ενώ αν μένετε πιο μακριά, τα Σαββατοκύριακα είναι ιδανικά. Για δείτε της εκδηλώσεις πατήστε εδώ.

6.Θέατρο;

Μήπως είναι ώρα για μια παιδική παράσταση; Μια παράσταση που το παιδί μέσω αυτής και θα διασκεδάσει και θα μάθει. Υπάρχουν πολλές επιλογές και για τον Σεπτέμβριο και για τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, μερικές από αυτές τις παραστάσεις φτάνουν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022! Οπότε έχετε χρόνο να βρείτε την κατάλληλη, της αρεσκείας σας. Για να δείτε παιδικές παραστάσεις το επόμενο διάστημα, πατήστε εδώ.