Νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 2 τρισ. δολ. αναμένεται να παρουσιάσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην τελική ευθεία για την ανάληψη των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN, δεν αποκλείεται το τελικό ποσό να αλλάξει, ενώ η πρόταση Μπάιντεν θα περιλαμβάνει σημαντικές άμεσες πληρωμές σε αμερικανικές οικογένειες, σημαντική κρατική και τοπική χρηματοδότηση – συμπεριλαμβανομένης της διανομής εμβολίων κορωνοϊού και άλλων μέτρων επείγουσας δαπάνης – για να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου του από το Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ, το απόγευμα της Πέμπτης.

Δύσκολη αποστολή

Ωστόσο, η αποστολή Μπάιντεν δεν είναι εύκολη, καθώς οι Δημοκρατικοί κατέχουν ισχνές πλειοψηφίες στο Κογκρέσο και οι Ρεπουμπλικάνοι αντιστέκονται στις προσπάθειες για νέα στήριξης της οικονομίας.

Ωστόσο, το κόμμα του Μπάιντεν πιστεύει ότι μπορεί να περάσει τον νόμο και ο εκλεγμένος Πρόεδρος δέχεται σημαντική πίεση από τους Δημοκρατικούς.