Σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα διαγωνίσματα των μαθητών γυμνασίου προβλέπεται η μεταφορά τους αν δεν προλάβουν οι μαθητές τη δια ζώσης εκπαίδευση. 

Ως εκ τούτου κι αν δεν προλάβουν τη δια ζώσης εκπαίδευση το πρώτο τετράμηνο οι μαθητές γυμνασίων θα δώσουν διπλά διαγωνίσματα το δεύτερο τετράμηνο.

«Εάν για λόγους αντικειμενικούς, δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο η ωριαία γραπτή δοκιμασία , αυτή μεταφέρεται στο δεύτερο τετράμηνο» αναφέρει η εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή.

Η βαθμολογία των μαθητών θα καθοριστεί από την απόδοσή τους στην τάξη και από τα τεστ που είχαν προλάβει να δώσουν στις φυσικές τους τάξεις.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

«Δεν θα προσμετράται η επίδοση του μαθητή της Α΄Λυκείου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
«Οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου θα λαμβάνονται υπόψιν αφού προηγηθεί η αξιολόγηση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Πολλοί γονείς και μαθητές ρωτούσαν λόγου του ότι εφέτος ξεκινά για την Α’ Λυκείου η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις» ξεκαθάρισε η υπουργός. 

«Υπάρχει στις ευρύτερες προθέσεις μας κάποια στιγμή να μην αποτελούν οι Πανελλαδικές, ως η αποτύπωση μιας στιγμής και να υπολογίζεται ευρύτερα η η πορεία του μαθητή. Ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμη ψηφιστεί. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να προηγηθεί η επιμόρφωση και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τότε θα το δούμε» κατέληξε η Νίκη Κεραμέως.