Η πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για οικονομική ανάκαμψη το 2021 εξακολουθεί να ισχύει παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα σεσε αρκετές χώρες της ευρωζώνης, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά τα μέτρα θα αρθούν έως τα τέλη Μαρτίου, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Νομίζω ότι οι τελευταίες προβλέψεις μας τον Δεκέμβριο συνεχίζουν να είναι σαφέστατα εύλογες», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη διάσκεψη Reuters Next. «Η πρόβλεψή μας βασίζεται σε μέτρα lockdown έως τα τέλη του πρώτου τριμήνου». Η ίδια πρόσθεσε ότι θα είναι «ανησυχητικό» εάν συνεχιστούν και το δεύτερο τρίμηνο οι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα.

Αύξηση του PEPP αν χρειαστεί

Η πρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε ότι το έκτακτο πρόγραμμα της πανδημίας (PEPP) θα αυξηθεί περαιτέρω, εφόσον χρειαστεί, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης δεν πρόκειται να βιαστεί για την άρση των μέτρων στήριξης.

Ρύθμιση του bitcoin

Η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στο ξέφρενο ράλι του bitcoin, χαρακτηρίζοντας το δημοφιλές κρυπτονόμισμα «κερδοσκοπικό εργαλείο». Η πρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε την ανάγκη για ρύθμιση του bitcoin, το οποίο όπως είπε ανοίγει τον δρόμο για «αστείες επενδύσεις». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι είπε για το bitcoin)