Για «άκαιρα» και «άκυρα» σενάρια περί πρόωρων εκλογών έκανε λόγο ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας όσα ακούγονται αναφορικά με την παρουσία του στο Υπουργείο Εσωτερικών για να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι αυτό που αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα οργανωθεί η συμμετοχή των αποδήμων στην εκλογική διαδικασία, καθώς η σχετική πλατφόρμα θα πρέπει να ανοίξει άμεσα.
Ο κ. Βορίδης, υπογράμμισε στη συνέχεια ότι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια τεράστια υγειονομική κρίση με την πανδημία του κορονοϊού. Κατά συνέπεια στο μυαλό όλων και κυρίως του Πρωθυπουργού, είναι το πώς θα βγούμε από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, οπότε κάθε συζήτηση για εκλογές σε αυτή τη φάση, είναι άκαιρη και άκυρη.
Ερωτηθείς για το άνοιγμα της αγοράς, τόνισε ότι πρώτα θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως δε θα δούμε και στη χώρα μας εικόνες με γεμάτες ΜΕΘ. Ειδικά τώρα που υπάρχει ένας ορίζοντας αισιοδοξίας με την έλευση του εμβολίου. Συμπλήρωσε δε πως είναι απολύτως κατανοητή η κόπωση όλων, αλλά οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται από την εξέλιξη των επιδημιολογικών στοιχείων.