Σε εξέλιξη βρίσκεται το ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας το οποίο αυτήν την ώρα «χτυπάει» στην Αττική.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το ψυχρό μέτωπο σαρώνει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Πυκνές χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα.

Αυτήν την ώρα ισχυρές καταιγίδες είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

Την ίδια ώρα σφοδρή κακοκαιρία χτυπά και τη Θεσσαλονίκη, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έγιναν δύο κλήσεις για άντληση υδάτων, ωστόσο δεν χρειάστηκε η συνδρομή της στα δύο περιστατικά.

Επίσης, στην περιοχή της Πολίχνης πλημμύρισε ένα υπόγειο, καθώς παρουσίαζε παλαιότερο πρόβλημα, το οποίο επιδεινώθηκε σήμερα λόγω της ισχυρής νεροποντής και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για άντληση των υδάτων.

Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει το πέρασμα της κακοκαιρίας σε Ήπειρο και Θεσσαλία, ενώ η Πολιτική Προστασία έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την κοινότητα Καρίτσης Δολόπων, που ανήκει στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Συναγερμός έχει σημάνει και στα Τρίκαλα, που έχει ανέβει η στάθμη στον ποταμό Ληθαίο, με τις αρχές να παρακολουθούν το φαινόμενο.

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Χαλκίδα
Καταρρακτώδης είναι η βροχή αυτή την ώρα στην Χαλκίδα με δρόμους να έχουν πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση.

Από την βροχή δημιουργήθηκαν και προβλήματα στην κίνηση, η οποία ήταν αυξημένη σε πολλούς κεντρικούς δρόμους.