Πρόκειται για ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που συμβαίνουν σε όσους φορούν μάσκα και γυαλιά. Το θόλωμα των φακών, είτε είναι μυωπίας είτε ηλίου.
Ο Δρ Ντάνιελ Χάιφμαν, νευροχειρουργός στο Semmes Murphey Neurologic & Spine Institute στο Μέμφις, έγραψε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, «Αν σας δυσκολεύουν τα γυαλιά που θολώνουν ή το να κρατάτε τη μάσκα πάνω από τη μύτη σας, ένα απλό αυτοκόλλητο επίθεμα (τύπου hansaplast) κάνει θαύματα».
Με το επίθεμα, η μάσκα «σφραγίζει» στο δέρμα και εμποδίζει την αναπνοή να διαφύγει προς τα πάνω, κάτι που προκαλεί το θόλωμα των φακών σας.
 
θολώνουν γυαλιά όταν φοράω μάσκα θόλωμα
Η συμβουλή του χειρουργού από τότε έγινε viral, με το τουίτ να έχει γίνει πάνω από 70.000 retweets και περισσότερα από 170.000 like.
Τώρα αν δεν θέλετε να κυκλοφορείτε με το τσιρότο στη μύτη, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε να μη θολώνουν τα γυαλιά σας όταν φοράτε τη μάσκα.

Επιλέξτε τη σωστή μάσκα

Βεβαιωθείτε ότι η μάσκα σας έχει κάποιο συρματάκι εσωτερικά και διαμορφώνεται έτσι ώστε να εφαρμόζει τέλεια γύρω από τη μύτη σας. Ορισμένες μάσκες με χαλαρή εφαρμογή μπορεί να αφήνουν πολύ μεγάλο κενό γύρω από τη μύτη.

Τοποθετήστε τη μάσκα σωστά

Όταν φοράτε γυαλιά, προσπαθήστε να τοποθετήστε τη μάσκα όσο πιο κοντά γίνεται στα μάτια σας και να τοποθετήσετε τα γυαλιά σας πάνω στη μάσκα. Έτσι ο εκπνεόμενος αέρας δεν θα “γυρίζει” μέσα στο χώρο των γυαλιών και των ματιών σας.

Καθαρίστε τα γυαλιά σας με υγρό πιάτων

Κάθε μέρα, φροντίστε να καθαρίζετε τα γυαλιά σας με λίγο χλιαρό νερό και μερικές σταγόνες υγρού πιάτων. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα με ένα στεγνό πανί μικροϊνών. Αν δεν έχετε υγρό πιάτων, χρησιμοποιήστε απλό σαπούνι. Το πλύσιμο των γυαλιών με σαπούνι εκτός από το ότι τα βοηθάει στο να μη θολώνουν, τα απολυμαίνει κιόλας!

Αν έχετε την επιλογή, φορέστε φακούς επαφής

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε τα θολά γυαλιά είναι απλά να χρησιμοποιήσετε φακούς επαφής . Σε περιόδους μολυσματικών ασθενειών, οι ημερήσιοι φακοί αποτελούν την καλύτερη και πιο υγιεινή επιλογή φακού.

Προτιμήστε γυαλιά με ειδική αδιάβροχη επίστρωση

Αυτή η επίστρωση θα λειτουργήσει σαν ένα στρώμα προστασίας, το οποίο θα εμποδίσει το θόλωμα των γυαλιών καθώς επίσης και άλλες βρωμιές που προσκολλούν στους φακούς.
Μάθετε εδώ πώς μπορείτε να γλυτώσετε το πρόστιμο όταν δεν φοράτε μάσκα
https://radar.gr/article/55009/pos-mporoyn-na-glytosoyn-to-prostimo-ta-zeygaria-poy-den-foroyn-maska