Σε νέο αποθηκευτικό χώρο σύγχρονων προδιαγραφών και με συνθήκες αποθήκευσης ασφάλειας και προστασίας μεταφέρθηκαν οι άμαξες που βρίσκονταν στον Στάβλο του Τατοΐου.

Προηγουμένως ωστόσο δέχθηκαν επείγουσες σωστικές επεμβάσεις από τους συντηρητές του υπουργείου Πολιτισμού για την προστασία τους, καθώς κάποια χρώματα είναι αποκολληθεί από τις επιφάνειές τους ενώ είχαν επικαθήσει και ρύποι, λόγω της μακρόχρονης παραμονής 52 χρόνων στο κτήριο του Στάβλου, σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες. Η αποθήκη κατασκευάσθηκε δίπλα στον χώρο που φυλάσσονται τα αυτοκίνητα της τέως βασιλικής οικογένειας με την χορηγία της ΑΜΚΕ Αιγέας.

Τατόι: Μεταφέρθηκαν από τους στάβλους οι 12 πλουμιστές άμαξες -Χρυσές,  βασιλικές και μια για κυνήγι [βίντεο] | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκε έτσι η εκκένωση του Στάβλου του Γεωργίου Α΄, που είχε αρχίσει στις 3 Νοεμβρίου και υλοποιήθηκε από μόνιμο προσωπικό της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων με την ευγενική συνδρομή του κ. Αθανασίου Μαρτίνου. Συγκεκριμένα και όσον αγορά τις άμαξες, πρόκειται για δώδεκα συνολικά, από τις οποίες σημαντικότερες είναι η κλειστή άμαξα που χρησιμοποιήθηκε στον γάμο της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, τύπου coach -είχε αγοραστεί από τον Γεώργιο Α’ το 1871- και η ειδικά τροποποιημένη, ανοιχτή άμαξα, τύπου landau, που χρησιμοποιήθηκε στους γάμους του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας. Επίσης, περιλαμβάνονται μια χρυσή άμαξα τύπου Coupe, 3 άμαξες τύπου Berlin, 2 ανοιχτές τύπου Phaethon, μία κυνηγετική και 3 μόνιππα.

Εκτός από τις άμαξες εξάλλου υπήρχαν στον Στάβλο και άλλα αντικείμενα, τα οποία μετά από την αξιολόγησή τους συσκευάστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε νέο αποθηκευτικό χώρο εντός του κτήματος, ενώ απομακρύνθηκαν άχρηστα και κατεστραμμένα στοιχεία.