Σε συνέχεια της πρωτότυπης δράσης «Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο», η οποία πραγματοποιήθηκε από την έναρξη της λειτουργίας του Μουσείου στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2019, έως και τον Μάρτιο του 2020, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή συνεχίζει τη συνεργασία του με τη seveneleven και παρουσιάζει τη νέα σειρά διαδικτυακών διαδραστικών ξεναγήσεων «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», ειδικά σχεδιασμένη για άτομα άνω των 65 ετών.

 

Τον Νοέμβριο, το «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» ξεκινά με τα «Κοινά σημεία», την πρώτη από τις τρεις θεματικές που εντάσσονται στη νέα εβδομαδιαία διαδικτυακή δράση.

Λίγα λόγια για τη δράση «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους: Κοινά σημεία»

Από τα καλοκαιρινά τοπία του Miró, έως τις στέγες του Χατζηκυριάκου-Γκίκα, τα «Κοινά σημεία» επιχειρούν να μας συστήσουν το Παρίσι -την Πόλη του Φωτός- μέσα από δέκα σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος. Με ερέθισμα επιλεγμένα έργα της Συλλογής και με εργαλείο τη μέθοδο θάλλω, oι συμμετέχοντες εξοικειώνονται βιωματικά με τον κόσμο της τέχνης, μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι.

Στόχος της δράσης είναι η καλλιέργεια της αίσθησης πως η Τρίτη Ηλικία παραμένει δημιουργική, η μετατροπή της εσωστρέφειας σε έκφραση, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η ενθάρρυνση της χρήσης ψηφιακών εργαλείων, αναδεικνύοντας παράλληλα την αξία των εικαστικών τεχνών

Ελεύθερη συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στο goulandris.gr
goulandris.gr/el/events/digitalgamesadults