Μια φάλαινα έκανε την εμφάνισή της και εξέπληξε τους Νεοϋρκέζους στον ποταμό Χάντσον, κοντά στην προβλήτα 84.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φάλαινα εμφανίστηκε για πρώτη φορά, τη Δευτέρα το απόγευμα γύρω στις 4:15 μ.μ. (τοπική ώρα) ακριβώς έξω από την προβλήτα και εμφανίστηκε όμως την επόμενη ημέρα ξανά.

Διάφοροι χρήστες του Twitter προειδοποίησαν, μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, τους ναυτικούς να προσέχουν το θηλαστικό, ώστε να μην το τραυματίσουν κατά λάθος με τα σκάφη τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια φάλαινα κολυμπά στον ποταμό Χάντσον. Το 2016, μια άλλη φάλαινα εντοπίστηκε και είχε παραμείνει στην περιοχή για περίπου μια εβδομάδα.

Οι ειδικοί λένε ότι οι φάλαινες μεταναστεύουν νότια, αλλά σταμάτησαν στην περιοχή για τροφή ενώ το αρμόδιο Τμήμα Πάρκων δήλωσε ότι η αύξηση στη συχνότητα των εμφανίσεών τους στην περιοχή, ενδεχομένως να οφείλεται στη βελτίωση της τοπικής ποιότητας των υδάτων και στην αφθονία πηγών τροφίμων που παρέχει ο Ατλαντικός.

Τα τελευταία χρόνια, περισσότερες από δώδεκα μεγάπτερες φάλαινες, γνωστές και ως καμπούρες φάλαινες, έχουν εντοπιστεί στα νερά της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτείας.