Στο post που δημοσίευσε την Δευτέρα η 53χρονη καλλονή παρακαλάει τον Αμερικανό πρόεδρο να της κάνει το χατήρι: «Πρόεδρε των ΗΠΑ, σε παρακαλώ δώσε χάρη στον Τζούλιαν Ασάνζ», γράφει η λεζάντα της ανάρτησης, η οποία συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες της ηθοποιού.

Σε μία από τις επίμαχες φωτογραφίες, η Άντερσον ποζάρει με σέξι μαγιό, κρατώντας μια πινακίδα που γράφει «Φέρε τον Τζούλιαν Ασάνζ πίσω στην Αυστραλία». Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο στην πινακίδα δείχνει να έχει προστεθεί με photoshop, ενώ και η εν λόγω φώτο μοιάζει αρκετά παλιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία είναι η χώρα καταγωγής του ιδρυτή του Wikileaks, ο οποίος φημολογούνταν ότι διατηρούσε ρομαντική σχέση με την σέξι καλλονή το διάστημα που διέμενε στην Πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Ο Ασάνζ παρέμεινε έγκλειστος στην εν λόγω πρεσβεία από το 2012 έως το 2019, προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για μια καταγγελία βιασμού που εκκρεμούσε εις βάρος του στη Σουηδία, καθώς και για κατηγορίες κατασκοπείας στις ΗΠΑ.

Ο Ασάνζ, που βρίσκεται στην φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς στο Λονδίνο εδώ και 19 μήνες, μάχεται κατά της έκδοσής του που έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ για τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων το 2010 και το 2011. H απόφαση εάν θα εκδοθεί ή όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ληφθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς, εκτός φυσικά εάν ο Αμερικανός πρόεδρος αποφασίσει να κάνει το χατήρι της Πάμελα και να του απομείμει χάρη.