Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο δήμος Ηλιούπολης προχώρησε σε μια πράξη που θα αποτρέπει στους οδηγούς να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους μπροστά από ράμπες ΑΜΕΑ.

Ειδικοί αισθητήρες, τοποθετημένοι σε 60 σημεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μπροστά στις ράμπες,  ανιχνεύουν σε πραγματικό χρόνο την παρουσία σταθμευμένου αυτοκινήτου και μέσα από ψηφιακή εφαρμογή ολοκληρωμένης πλατφόρμας είναι δυνατός ο άμεσος έλεγχος της παράνομης στάθμευσης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του δημάρχου Ηλιούπολης, Γιώργου Χατζηδάκη:

Αγαπητοί δημότες,
Η σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» είναι μια σημαντική υπενθύμιση σε όλους μας πως η αξιοπρέπεια και η ευημερία είναι δικαίωμα όλων και οφείλουμε να πράξουμε ακόμα πολλά ως κοινωνία & πολιτεία προκειμένου να γίνει αυτό μια καθολική πραγματικότητα.
Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε, ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία, με στόχο να προωθηθεί η κατανόηση σε θέματα αναπηρίας αλλά και η κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.
Ως Δήμαρχος Ηλιούπολης επιθυμώ να διαμορφώσουμε μια πόλη προσβάσιμη σε όλους. Η πρόσφατη τοποθέτηση “έξυπνων αισθητήρων” που ανιχνεύουν σε πραγματικό χρόνο εάν κάποιος έχει σταθμεύσει παράνομα σε θέσεις ΑΜΕΑ με άμεση επέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας, η αποκατάσταση όδευσης τυφλών σε περίπτερα και πεζοδρόμια της πόλης, η μαζική απομάκρυνση εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων και άλλες δράσεις που έχουν γίνει είναι τα πρώτα βήματα σε μια ακολουθία δράσεων και επεμβάσεων για να αλλάξουμε την πόλη μας.
Για μια Ηλιούπολη προσβάσιμη από όλους, για μια κοινωνία ισότητας προς όλους.
3/12/2020
Γιώργος Χατζηδάκης,
Δήμαρχος Ηλιούπολης