Η Ένωση ετοιμάζεται για την «επόμενη μέρα» και σε αυτή δεν περιλαμβάνεται ο Μάσιμο Καρέρα. Η κλεψύδρα άδειασε για τον Ιταλό προπονητή μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Η απόφαση για τη λύση της συνεργασίας έχει ληφθεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και απομένει να κληθεί ο μάνατζερ του Καρέρα για τα περαιτέρω. Αυτό που πρέπει να βρεθεί είναι η χρυσή τομή για τη λύση της συνεργασίας και έχει να κάνει κυρίως με την αποζημίωση που πρέπει να λάβει ο Ιταλός. Αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί το αφεντικό της Ένωσης.

Υπάρχει επίσης η σκέψη να μείνει ο Καρέρα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος ώστε να μην «καεί» ο νέος προπονητής στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν και κυρίως με Λέστερ και Ολυμπιακό. Για τον λόγο αυτό γίνονται δεύτερες σκέψεις…

Ο Μελισσανίδης έχει στο μυαλό του δύο ονόματα για τον προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Καρέρα. Το φαβορί είναι ο Μανόλο Χιμένεθ και όχι άδικα. Έχει κάτσει και στο πρόσφατο παρελθόν στον πάγκο της ομάδας, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα (2018), γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Ο Ισπανός είναι ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών» και έχει πολλές συμπάθειες στις τάξεις της ομάδας, κυρίως στους οπαδούς.

Το αουτσάιντερ είναι ο Αργύρης Γιαννίκης, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα που δείχνει να διαθέτει πολλά από τα στοιχεία που θέλει ο Μελισσανίδης. Είναι νέος, φιλόδοξος και είναι πετυχημένος στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ΑΕΚ όμως είναι άλλο μέγεθος. Η έλλειψη εμπειρίας και διαχείρισης μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό σίγουρα δεν είναι στα υπέρ του.

Το σίγουρο είναι ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και ο Μελισσανίδης θα πρέπει να πάρει σύντομα τις αποφάσεις του. Ίσως και εντός της εβδομάδας…