«Θύελλα» έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στο Twitter για ιστοσελίδα που φέρεται να δημοσιεύει γυμνές φωτογραφίες γυναικών, συχνά ανήλικων, χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Δεκάδες αναρτήσεις με το hashtag #cancelchatpicorg ζητούν να παρέμβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διερευνηθεί η «σκοτεινή» δραστηριότητα του ιστότοπου και να προστατευτούν οι γυναίκες που εμφανίζονται σε αυτό, πολλές φορές χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Η πλατφόρμα διαμοιρασμού media και chat αναφέρει στην περιγραφή της ότι μπορεί σε αυτήν να «ανεβάζει ο καθένας φωτογραφίες ή βίντεο και να μοιράζεται σχόλια».

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην αρχική σελίδα, δεν χρειάζεται καν εγγραφή για να συμμετέχει κανείς στην κοινότητα. «Εδώ μέσα είστε ανώνυμοι, οπότε μην ντρέπεστε, αισθανθείτε ελεύθεροι να μοιραστείτε και να μιλήσετε», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι φωτογραφίες αυτές, ισχυρίζονται οι χρήστες, δεν έχουν ληφθεί μόνο από social media γυναικών χωρίς την συγκατάθεσή τους, αλλά μπορεί να απεικονίζουν και προσωπικές τους στιγμές. Αναρτήσεις κάνουν λόγο επίσης και για φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών.