Ο γνωστός ηθοποιός αντιμετώπιζε θέματα με την υγεία του αρκετό καιρό πριν τον θάνατό του. Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου του που επικαλείται το TMZ, τα αίτια που τον οδήγησαν στον θάνατο ήταν τα εξής: πνευμονία, αναπνευστική ανεπάρκεια, γηρατειά και κολπική μαρμαρυγή.
Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό φαίνεται ότι πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω πνευμονίας, γήρατος και κολπικής μαρμαρυγής, έναν ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων επιπλοκών που σχετίζονται με την καρδιά. Επιπλέον, το έγγραφο δείχνει ότι πέθανε στις 31 Οκτωβρίου στις 1:30 π.μ. στο σπίτι του στις Μπαχάμες.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της συζύγου του, ο πιο δημοφιλής James Bond έπασχε τα τελευταία χρόνια από άνοια.
Να αναφέρουμε ακόμα πως νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι στάχτες του θα σκορπιστούν στην πατρίδα του, την Σκωτία.
«Θα φέρουμε τον Sean πίσω στην Σκωτία, αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία. Ήθελε να διασκορπιστεί η στάχτη του στις Μπαχάμες και επίσης στην πατρίδα του. Όποτε είναι δυνατόν και ασφαλές να ταξιδέψουμε ξανά, τότε το πλάνο της οικογένειας είναι να επιστρέψει στη Σκωτία μαζί του. Θα θέλαμε να οργανώσουμε ένα μνημόσυνο στην Σκωτία» είπε χαρακτηριστικά η σύζυγός του.