Χείλη για φίλημα με μικρά καθημερινά μυστικά. Ένα πολύ ευαίσθητο σημείο του προσώπου μας που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση για να παραμείνει λαμπερό και ενυδατωμένο. Υπάρχουν μικρά μυστικά για την περιποίηση των χειλιών μας που θα τους δώσουν νεανική όψη.
Το δέρμα στα χείλη παράγει ελάχιστη μελανίνη και καθόλου ιδρώτα. Για αυτό η περιποίησή του πρέπει να είναι διαφορετική από του υπόλοιπου σώματος.
Ένα βούτυρο κακάο ή lip balm από κερί μέλισσας σε καθημερινή και τακτική βάση μπορούν να προστατέψουν τα χείλη από σκασίματα.
Καλό είναι να ενυδατώνουμε τα χείλη μας με balm κάθε φορά πριν βάλουμε κραγιόν ή lip gloss. Εκτός από το ότι τα προστατεύουμε από τυχόν ερεθισμούς, έτσι τους χαρίζουμε κρεμώδη όψη και βοηθάμε το χρώμα να διαρκέσει περισσότερο.
Αποφεύγουμε λοσιόν, σαπούνια ή άλλα προϊόντα που μπορεί να ξεράνουν ή να ερεθίσουν την επιδερμίδα του προσώπου και φυσικά τα χείλη. Προτιμούμε προϊόντα που έχουν το ph της επιδερμίδας και περιέχουν έλαια ή άλλα συστατικά που δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα.
Δεν γλείφουμε τα χείλη μας για ενυδάτωση αυτή η συνήθεια τα ξηραίνει περισσότερο!
Η απολέπιση των χειλιών μπορεί να γίνεται με μια οδοντόβουρτσα, κάνοντας πολύ απαλές κινήσεις. Μετά χρειάζεται οπωσδήποτε ένα βούτυρο κακάο ή balm. Προσέχουμε πώς αφαιρούμε το κραγιόν! Καλό είναι να χρησιμοποιούμε βαμβάκι και ένα ειδικό προϊόν που επιτρέπει να μην τρίβονται τα χείλη.