Το National Geographic δημοσίευσε την λίστα με τους 25 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2021. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει μέρη που είναι βέβαιο ότι θα εμπνεύσουν τον κόσμο να τα επισκεφτεί μετά το τέλος της πανδημίας και αποτελεί μέρος της προσπάθειας της έκδοσης να υποστηρίξει τον βιώσιμο τουρισμό. Οι επιλογές τους λαμβάνουν υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως την πολιτιστική εμπλοκή, την ποικιλομορφία, την αξία, πόσο προσιτές είναι οικονομικά και φυσικά τα οφέλη που αποκομίζει κάθε τοπική κοινότητα.
Η λίστα συντάχτηκε από διάφορες συντακτικές ομάδες του National Geographic Traveler σε όλο τον κόσμο και παρέχει μια νότα αισιοδοξίας σε όλους όσους θέλουν να ταξιδέψουν το επόμενο ετος. Η λίστα είναι κατανεμημένη σε 5 διαφορετικές κατηγορίες, προσφέροντας προτάσεις για ταξιδιώτες που δίνουν έμφαση στην φύση/άγρια ζωή, την περιπέτεια, τον πολιτισμό και την ιστορία, την αειφορία και την οικογένεια.
Στην κατηγορία της Αειφορίας υπάρχουν έξι προορισμοί από την Ευρώπη, την Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει η Αλόννησος στην Ελλάδα, με το νέο υποβρύχιο μουσείο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα ερείπια ενός ναυαγίου 2.500 ετών και η Νέα Καληδονία στη Γαλλία, με το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο του κόσμου.