Η Rikkie Valerie Kolle έγινε η πρώτη τρανς που στέφθηκε Μις Ολλανδία και να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως.

Η στέψη της 22χρονης ξέγραψε ιστορία για τη θέση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη βιομηχανία της ομορφιάς, αλλά δεν άρεσε σε όλους. Ανάμεσα στους οργισμένους με τη διάκριση του μοντέλου, είναι η Καίτη Φίνου.

Το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουλίου ξέσπασε μέσω Instagram, γράφοντας, μεταξύ άλλων, που κέρδισε στον διαγωνισμό ομορφιάς, μία τρανς.

«Γιατί έγιναν τόσοι αγώνες για να ψηφίζουν οι γυναίκες, να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες, υπέστησαν κακοποιήσεις σε δουλειά και στον οικογενειακό τους κύκλο…φυλακίστηκαν για τα πιστεύω τους, βασανίστηκαν, εκδιώχθηκαν…. Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο 8 Μαρτίου……..γιατί λοιπόν έγιναν τόσες θυσίες; Για να βγει Μις Ολλανδία 2023 τρανς; με ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΟΡΙΟ(άρα άντρας) και μάλιστα να χειροκροτούν οι πολλοί για να μην χαρακτηρισθούν ομοφοβικοί, φασίστες…. ταμπέλες που δυστυχώς σταυρώνουν αντιλήψεις, πεποιθήσεις, είναι μη δημοκρατικές… Η άποψή μου; Υπάρχουν και όρια» έγραψε η Καίτη Φίνου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kaitifinou🎭 (@kaitifinou)

 

Διαβάστε ακόμη: