Τις διατάξεις που εισάγει η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης παρουσίασε  στην Ολομέλεια ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Όπως ειδικότερα ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, με την τροπολογία:
-παρατείνεται έως 28.2.2021 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων-πόθεν έσχες. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία δεδομένου του γενικού περιορισμού της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.
-Προτείνεται να προσδιορίζεται ειδική διαδικασία για τον ορισμό νέας δικασίμου, σε περίπτωση που η συζήτηση της υπόθεσης οποιουδήποτε βαθμού δικαιοδοσίας και οποιασδήποτε διαδικασίας δεν εκφωνήθηκε, κατά τη διάρκεια ισχύος της ΚΥΑ με την οποία ανεστάλη η λειτουργία των δικαστηρίων. Αυτεπαγγέλτως, με πράξη του προέδρου του τμήματος ή του δικαστή, ορίζεται η μέρα και η ώρα συζήτησης στο ακροατήριο στην πλέον σύντομη διαθέσιμη δικάσιμο.
-Ρυθμίζονται θέματα αναφορικά με τα πειθαρχικά και τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Καθίσταται, ειδικότερα, δυνατή η συγκρότηση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ που είναι εκ του καταστατικού της, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο και απαρτίζεται από πρωτοδίκες. «Η προτεινόμενη τροποποίηση είναι επιβεβλημένη ώστε να καταστεί εύρυθμη η λειτουργία των πειθαρχικών και δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
-εισάγεται μεταβατική διάταξη για τη θητεία των ήδη υπηρετούντων δικαστών στα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, «ώστε να επιτυγχάνεται η εκδίκαση των υποθέσεων στα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου από τiς ήδη συγκροτηθείσες επιτροπές χωρίς να σημειώνεται καθυστέρηση στην εκδίκασή τους».