Κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών μετέβησαν στην Κρήτη προκειμένου να καταγράψουν το σύνολο των ζημιών που υπέστησαν κτίρια κι υποδομές λόγω των πρόσφατων πλημμυρικών φαινιμένων.

Τις ζημιές σε δημόσια κι ιδιωτικά κτίρια, σε κατοικίες, ναούς, στο οδικό δίκτυο αλλά και στα λιμάνια του νησιού καταγράφουν 69 μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης οι οποίοι με αυτοψίες ελέγχουν την καταλληλότητα ή μη των κτιρίων αυτών.

Τα κλιμάκια των μηχανικών αποτελούνται από 18 μηχανικούς της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών για αυτοψίες στα πληγέντα κτήρια. 4 μηχανικούς της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών για αποτίμηση ζημιών στο οδικό δίκτυο. 12 μηχανικούς της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών (9 μηχανικοί και 3 μελετητές θα επιθεωρήσουν τα λιμάνια του νησιού).

Παράλληλα, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έθεσε και τους 35 μηχανικούς του στη διάθεση της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο να κινηθούν αμέσως όλες οι διαδικασίες για την υποστήριξη των περιοχών που έχουν υποστεί ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο συμμετείχε σε διευρυμένες συσκέψεις στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και στο Δημαρχείο του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, με αντικείμενο τον σχεδιασμό των ενεργειών για την ανακούφιση των πληγέντων και την αντιμετώπιση των ζημιών που έχουν προκληθεί σε οδικό δίκτυο, κτήρια και καλλιέργειες.