Το Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου επισκέφθηκε το Σάββατο, 14/5/2022, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών του στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας.
Συναντήθηκε επίσης με τον τραυματία σωφρονιστικό υπάλληλο που, πριν από μερικές ημέρες, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και εξέφρασε τη συμπαράσταση της Πολιτείας στο δύσκολο έργο των εργαζομένων στις φυλακές.
Με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη, επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, την Εκκλησία του Καταστήματος Κράτησης και όλους τους χώρους της φυλακής, ενώ συζήτησε με τη διεύθυνση για τα προβλήματα που υπάρχουν, την επίλυση αυτών και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, που, για τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, αποτελεί προτεραιότητα.

Οι προτεραιότητες του Υπουργείου

Οπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη οι τρεις προτεραιότητες που προωθεί είναι:

1. Μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού κώδικα
2. Υλοποίηση της κατασκευής νέων ιδρυμάτων κράτησης και
3. Ενίσχυση των προγραμμάτων σωφρονισμού και επανένταξης

Υπενθυμίζεται ο στις αρχές του χρόνου την θέση του Γενικού Γραμματέα ανέλαβε ο κ. Κώστας Παπαθανασίου διαδεχόμενος την κα. Σοφία Νικολάου η οποία επέλεξε να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Εύβοια.

Βιογραφικό σημείωμα του νέου Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής

  • Ο Κωνσταντίνος Γ. Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1964. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μιλάει και γράφει άριστα την αγγλική γλώσσα.
  • Από το 1993 ως το 2003 εργάστηκε στις Διευθύνσεις Μεγάλων Επιχειρήσεων και Οικονομικών Υπηρεσιών στην Ιονική Τράπεζα και ως προϊστάμενος λογιστηρίου και διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών, σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.
  • Από το 2003 είναι στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΝΠΔΔ, όπου σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου.
  • Την περίοδο 2004-2008 διετέλεσε σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σε θέματα ελεγκτικής-λογιστικής και κεφαλαιαγοράς, Πρόεδρος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ) και ακολούθως Πρόεδρος του Συμβουλίου Ποιοτικού Ελέγχου (ΣΠΕ), ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης & Ελέγχων (ΕΛΤΕ).
  • Το 2008 – 2009 ήταν τακτικό μέλος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
  • Από τον Αύγουστο του 2008 έως και τον Αύγουστο του 2010 διετέλεσε Διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ-πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ) και Αντιπρόεδρος της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών.
  • Από τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν Υποδιοικητής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Πρόεδρος στην ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών .
  • Είναι τακτικό μέλος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
  • Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Ελληνικής Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και της Αγοράς.