Περίπου 2,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι στη Βρετανία αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους μέσα στο επόμενο τρίμηνο, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που αναμένεται να απολυθούν είναι άνθρωποι νεαρής ηλικίας και χαμηλόμισθοι. Τους τελευταίους έξι μήνες, 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν απολυθεί ή έχουν βρεθεί σε αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, που επικαλείται στοιχεία έρευνας οικονομικού ιδρύματος, περίπου 2,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι στη Βρετανία αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους μέσα στο επόμενο τρίμηνο, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που αναμένεται να απολυθούν είναι άνθρωποι νεαρής ηλικίας και χαμηλόμισθοι.

«Παρά το ότι υπάρχουν προοπτικές ανάκαμψης για την οικονομία της Βρετανίας για το μέλλον δείχνουν θετικές, η ανασφάλεια για τους εργαζόμενους παραμένει υψηλή. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση για τους ανθρώπους που είναι μακροχρόνια άνεργοι ή βρέθηκαν πρόσφατα σε αναστολή εργασίας», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Το BBC επισημαίνει σε δικό του ρεπορτάζ ότι τους τελευταίους έξι μήνες δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους ή βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Τονίζεται πως η οικονομία δεν πρόκειται να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της όσο ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται σε αναστολή εργασίας.