22/2/22. Η 22η ημέρα του 2ου μήνα του χρόνου 2022 «έπεσε» την Τρίτη, την δεύτερη ημέρα της εβδομάδας. Η ημερομηνία είναι παλίνδρομη καθώς οι αριθμοί διαβάζονται το ίδιο είτε ξεκινήσει κάποιος να την διαβάζει κανονικά, από την αρχή, ή αντίθετα, από το τέλος δηλαδή.

Με την 22/2/22 να «πέφτει» την Τρίτη (Tuesday στα αγγλικά), οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν ονομάσει την ημερομηνία αυτή «Twosday».

Δεν υπάρχει ιστορική σημασία για την 22/2/2022, όμως είναι γεγονός ότι αυτή η ειδική σύνθεση για τον αριθμό 2 θα επαναληφθεί μόνο μετά από 200 χρόνια.

Εκτός της Twosday, υπάρχουν προφανώς και άλλες ημερομηνίες με εντυπωσιακά μοτίβα. Όπως η 1/11/11 ή 11/11/11 και όλες οι άλλες περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων αριθμών (06/06/06 κλπ) που προκύπτουν με διαφορά χρόνων η μια από την άλλη. Για παράδειγμα, θα ζήσουμε τη Threesday στις 3/3 του ’33.

22/2/22: Σήμερα είναι «Twosday» και υπάρχει μια «δύναμη» σε αυτήν τη μοναδική ημερομηνία

22/2/22: Η «δύναμη» της Twosday

Ωστόσο, η σημερινή ημέρα, δεν πρόκειται μόνο για ημερομηνία μοναδική, αλλά και για μια ημέρα που όπως επισημαίνουν οι Ειδικοί «προσφέρει μόνο αισιοδοξία, κοινωνικότητα και ενσυναίσθηση».

«Ο αριθμός δύο είναι ο αριθμός της διαίσθησης, της παρατήρησης και των σχέσεων», λέει η αριθμολόγος Τζάσμιν Γουλφ. Σήμερα, θα μπορούσε να πει κανείς πως η δύναμη του 2 μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. «Αυτή η μέρα είναι μια υπέροχη μέρα για να σκεφτούμε πώς επικοινωνούμε με τους αγαπημένους μας και να επιδιώξουμε να διατηρήσουμε μια ανοιχτή καρδιά», λέει η αριθμολόγος Τζοάνα Ογκούστα.

Η ιδιαιτερότητα της ημερομηνίας 22/2/22 την έχει καταστήσει την πιο δημοφιλή ημέρα αυτού του μήνα για γάμους, σύμφωνα με την πλατφόρμα γάμου ηλεκτρονικού εμπορίου Zola -κάτι που σημαίνει πολλά, δεδομένου ότι οι Τρίτες είναι ιστορικά η λιγότερο δημοφιλής ημέρα της εβδομάδας για γάμους.

Σύμφωνα με τον αριθμολόγο Τζέσι Κάλσι «αυτή η μέρα είναι η καλύτερη για ενέργειες που ενισχύουν την αγάπη που νιώθετε για τον σύντροφό σας».

Επιπλέον, μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλες δραστηριότητες, ακόμη και επαγγελματικές ή κοινωνικές.

Ωστόσο, η ημερομηνία 22/2/22 δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με σχέσεις, είτε ρομαντικές είτε όχι. Όπως λένε οι ειδικοί, ο αριθμός «22» σχετίζεται με τη δυνατότητα να «χτίσεις» κάτι μεγαλύτερο από εσένα. Δηλαδή έχει να κάνει με το τι μπορούμε να «χτίσουμε» μαζί, όταν δουλεύουμε μέσα σε μια ομάδα.