Το μείζον ζήτημα των 626 εκατ. ευρώ που πρέπει να καταβάλει η ΕΤΑΔ, δηλαδή το κράτος, στον όμιλο του υπερδανεισμένου ξενοδόχου Μαντωνανάκη, μετά από μια απόφαση πρωτοφανή του διαιτητικού δικαστηρίου, που όμοια της δεν πρέπει να έχει ξαναϋπάρξει ως προς το σκεπτικό, τα δεδομένα και την απόφαση, βάζει φωτιά στον προϋπολογισμό, τινάζει στον αέρα τα ελλείμματα και αποτελεί σημείο αναφοράς της έκθεσης της Κομισιόν!

Σε απλά λόγια, για να καταλαβαίνετε, η κραυγαλέα υπόθεση του Grand Resort Lagonissi αποτελεί απόρροια ενός ανίκανου κράτους, ξεπερασμένων δημοσίων υπηρεσιών και ενός διαπλεκόμενου μηχανισμού με πλοκάμια από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι το τραπεζικό σύστημα και το πολιτικό παρασκήνιο με τις παραφυάδες της εξουσίας!

Όλους αυτούς καλείται να πληρώσει από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός!

Εκείνους που από αμέλεια, ανικανότητα ή δόλο, διαμόρφωσαν τις συνθήκες ο όμιλος Μαντωνανάκη εκεί που χρώσταγε 300 εκατομμύρια στις τράπεζες ξαφνικά να βγει από πάνω πολλαπλά κερδισμένος, το έλλειμμα και ο προϋπολογισμός να έχουν τιναχθεί στον αέρα, και ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης μετά την κρίση της πανδημίας να πρέπει να πληρώσει και τον Μαντωνανάκη, ο οποίος παρεμπιπτόντως το παίζει σκληρά και δεν δέχεται τον συμβιβασμό των 400 εκατ. συν το Λαγονήσι που του προσφέρει η κυβέρνηση!

Και το ζήτημα είναι ένα: από όλους αυτούς τους συνενόχους ή τους ηθικούς αυτουργούς στο έγκλημα κατά του κράτους και της κοινωνίας, από όλους εκείνους που εμπλέκονταν σε δημόσιους οργανισμούς, υπηρεσίες, επιτροπές, πολεοδομίες, δασαρχεία, υπεύθυνους για τον αιγιαλό, τοπική αυτοδιοίκηση, δημάρχους, περιφερειάρχες και λοιπούς νταραβεριτζήδες, ποιος θα πληρώσει;