Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

180 κρίσιμες μέρες για τις μεγάλες αλλαγές

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση- Δεσμεύσεις και σαφή χρονοδιαγράμματα αναμένουν οικονομία και αγορά – Βροχή καλών ειδήσεων και μεγάλα ντιλ στον επιχειρηματικό χάρτη – Οι μετοχές με περιθώρια ανόδου πάνω από 40% – Γιατί η παραίτηση Τσίπρα επισπεύδει τις εξελίξεις!


Το παρασκήνιο των επιλογών Μητσοτάκη για τη νέα κυβέρνηση

-Γιατί έχασε την αντιπροεδρία ο Σκέρτσος (που έβλεπε 44%-45%!!!) και πώς μπήκε στο παραπέντε ο Βορίδης λόγω Ακροδεξιάς

-Η άρνηση του Άδωνι για το Ναυτιλίας, τα παράπονα στον Μητσοτάκη και οι αιχμές για αχαριστία, η εξέλιξη του Σταϊκούρα στα social media και η καθίζηση του Άκη στην ιεραρχία των υπουργών Επικρατείας!


Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Ραγκούσης του Κυριάκου, με τις «ευλογίες» Πιερρακάκη
-Το τηλεφώνημα που «κλείδωσε» τον Β. Κικίλια στο Πολιτικής Προστασίας – «Τσάρος» της Οικονομίας ο Κ. Χατζηδάκης, με ρόλο διευρυμένο!


Οι καραμπόλες του υπ. Υγείας

-Η αρχική πρόταση στον Πιερρακάκη που τελικά πήρε το Παιδείας και η εμμονή της Ν. Κεραμέως με το υπ. Άμυνας που είχε κλειδώσει στον Ν. Δένδια – Έτσι κατέληξε στον Μ. Χρυσοχοΐδη το υπ. Υγείας!


Η «γυναίκα έκπληξη» Άννα Μισέλ για το Προστασίας του Πολίτη
-Oι καραμπόλες με το Δικαιοσύνης, το… θάψιμο στον Μιλτιάδη και η τελική επικράτηση του Νότη – Ο Φλωρίδης και ο επιδραστικός Δοξιάδης!


Σε ποιον θα αναφέρεται η ΕΥΠ; Στον Παπασταύρου, στον Σκέρτσο ή στον Μπρατάκο;
-Οι προεκλογικές συζητήσεις, η άρνηση και οι διαδικασίες, που όπως όλα δείχνουν θα προσαρμοστούν στα θέλω του υπ. Επικρατείας!


Έχασαν τον ύπνο τους με τον Πριγκόζιν οι 5 ρωσόφιλοι εφοπλιστές τού πέρα δώθε με το ρωσικό πετρέλαιο και οι επιχειρήσεις ιδιωτών και δημοσίου που προμηθεύονταν σε προνομιακές τιμές φυσικό αέριο!


Η κοινωνία και η αγορά δεν δίνουν περίοδο χάριτος

-Η μεγάλη ευκαιρία αλλά και οι κίνδυνοι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικά «βολέματα»!


Τα «χαρτιά» της αυτοδυναμίας:

-Ποιες μετοχές ενισχύει στο ταμπλό η κυριαρχία Μητσοτάκη για μια ακόμη τετραετία – Οι Τράπεζες, η Ενέργεια, τα Πετρέλαια οι Υποδομές, και τα «βαριά καλά χαρτιά» (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo, Aegean) – Σε στάση αναμονής η αγορά, περιμένει τα πρόσωπα του ανασχηματισμού, τις ισορροπίες λόγω 158 εδρών και τις προγραμματικές δηλώσεις!


Η εμβληματική Παραχώρηση του ΒΟΑΚ, το κατασκευαστικό αντικείμενο του 1,7 δις., το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και η αποτυχία της διαμεσολάβησης μεταξύ Μυτιληναίου – Περιστέρη!
-Περίπου 50 ημέρες μετά τον διαγωνισμό, όχι μόνο δεν έχουν ανοίξει οι οικονομικές προσφορές, αλλά μόλις τώρα (!!!) συγκροτείται η Επιτροπή Αξιολόγησης! Στο μεταξύ οι φήμες δίνουν και παίρνουν…


Θα «βγουν τα μαχαίρια» στην Αττική Οδό: Η «καυτή πατάτα» στα χέρια Σταϊκούρα
– Επίκειται συνάντηση Μητσοτάκη – Πολίτη για να ξεκαθαρίσει αν ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου – Πιέζουν για αναβολή οι εργολάβοι, που «σκοτώνονται μεταξύ τους»… σε όλα τα επίπεδα!


Γιατί η Eurobank εκτινάσσει κατά 30% τις τιμές των μετοχών των τραπεζών
– H Fairfax εξαγοράζει με 100 εκατ. το 1,4 του ΤΧΣ και προσδοκά υπεραξίες 500 εκατ. ευρώ – Καλοκαίρι υψηλών θερμοκρασιών στο ταμπλό – Οι δηλώσεις Στουρνάρα και οι προσδοκίες για Επενδυτική Βαθμίδα «εδώ και τώρα»!

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 1η Ιουλίου