Ο Πάτρικ, που εργαζόταν ως κάμεραμαν, ήταν 48 ετών όταν χάθηκε από το αλιευτικό σκάφος Freedom, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη μαρίνα του Σαν Πέδρο για ψάρεμα στις 30 Ιουνίου 2005. Κανένας από τους 22 επιβάτες δεν τον είδε να πέφτει στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και δεν αναφέρθηκε η εξαφάνισή του, παρά μια εβδομάδα αργότερα, όταν η Ολίβια Νιούτον Τζον επικοινώνησε με τις Αρχές, αφού δεν εμφανίστηκε για μια οικογενειακή συγκέντρωση.
Η μυστηριώδης εξαφάνιση του πρώην συντρόφου της Ολίβια Νιούτον Τζον -Πήγε για ψάρεμα και δεν ξαναγύρισε ποτέ [εικόνες & βίντεο] | STORIES | iefimerida.gr
Όταν ο Πάτρικ εξαφανίστηκε, η Ολίβια Νιούτον Τζον ήταν στη μέση μιας διαφημιστικής περιοδείας στην Αυστραλία, γι’ αυτό της πήρε τόσο πολύ χρόνο για να συνειδητοποιήσει ότι είχε χαθεί. Σε μια συνέντευξη του 2016 στην εκπομπή « 60 minutes», η διάσημη ηθοποιός είπε: «Ήταν χαμένος στη θάλασσα και κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συνέβη. Είναι ανθρώπινο να αναρωτιέσαι, αλλά… πρέπει να το αποδεχτείς και να το αφήσεις». Τελικά, η Ολίβια Νιούτον Τζον προχώρησε στη ζωή της και παντρεύτηκε τον Τζον Ίστερλινγκ, το 2008.
 
Ωστόσο, σήμερα γεννιούνται ελπίδες ότι ίσως προκύψουν νέα στοιχεία για την υπόθεση της εξαφάνισής του, καθώς η πρώην σύζυγος του Πάτρικ, Ιβέτ Νίπαρ, αποκάλυψε ότι γράφει ένα βιβλίο που θα αναφέρεται μεταξύ άλλων στο συμβάν του 2005. Εκτιμάται ότι η συγγραφή του βιβλίου γίνεται με τη βοήθεια της 72χρονης ηθοποιού του «Grease».
 
«Η Ιβέτ και η Ολίβια έχουν έρθει πολύ κοντά όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε πηγή στο περιοδικό Woman’s Day. «Συνδέονται από τη σύγχυσή τους για το όλο θέμα». «Αυτό είναι που ουρλιάζει να βγει από μέσα μου, εδώ και πολλά χρόνια -γι’ αυτό αποφάσισα να τα βγάλω όλα εκεί έξω», δήλωσε η 56χρονη Ιβέτ στο περιοδικό New Idea.
Το βιβλίο της Ιβέτ θα ονομάζεται «What Are the Chances», το οποίο αναφέρεται στον 28χρονο γιο της, Τσανς (Chance), τον οποίο έχει αποκτήσει μαζί με τον Πάτρικ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.