Μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να καταβληθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το δώρο Πάσχα για το 2021. Διαβάστε παρακάτω πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας.

Όπως προβλέπεται στην ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, σε οποιονδήποτε εργοδότη, δικαιούνται δώρο Πάσχα.

Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30ή Απριλίου κάθε έτους. 

Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέρθηκε, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 30ή Απριλίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το δώρο, που είναι ίσο με μισό (1/2) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Δώρο Πάσχα 2021: Το ποσό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή

Σε τρεις δόσεις θα λάβουν το δώρο Πάσχα οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή.

Αναλόγως του διαστήματος της αναστολής, ορισμένοι εργαζόμενοι θα δουν την πληρωμή του δώρου σε τρεις δόσεις, με την τελευταία να καταβάλλεται έως τις 31 Μάϊου 2021.

Συγκεκριμένα, όπως ορίζει η η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, στους εργαζόμενους σε αναστολή θα καταβληθούν οι αναλογίες του δώρου Πάσχα βάση του εξής χρονοδιαγράμματος:

  • Η αναλογία του Δώρου Πάσχα που αναλογεί στους εργοδότες θα πρέπει να έχει καταβληθεί από τους εργοδότες έως και τη Μεγάλη Τετάρτη. Φέτος δηλαδή θα πρέπει να καταβληθεί από τους εργοδότες έως και την Τετάρτη 28 Απριλίου 2021.
  • Η αναλογία του κράτους για τις συμβάσεις που ήταν σε αναστολή έως την 31η.3.2021, η καταβολή από το κράτος θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη (28.4.2021)
  • Για διάστημα υπαγωγής σε αναστολή από 1.4.2021 έως 30.4.2021, η καταβολή από το κράτος θα πραγματοποιηθεί έως την 31η.5.2021.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε πως τη Μεγάλη Τετάρτη θα προχωρήσει στην πληρωμή του Δώρου Πάσχα σε 678.096 εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί σε αναστολή και 22.869 εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Σημειώνεται πως η αναλογία του δωρου Πασχα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (επίδομα 534 ευρώ).

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή από 1/1/2021 έως και σήμερα θα λάβουν για δώρο Πάσχα αποκλειστικά από το Κράτος το ποσό των 267€ ευρώδηλαδή το μισό από το επίδομα των 534€ ευρώ, ανεξαρτήτως του ονομαστικού τους μισθού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.