Καλπάζει η μετάδοση του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ φόβο προκαλούν τα κρούσματα που εντοπίστηκαν ήδη στην Ευρώπη μεταφέροντας την ινδική μετάλλαξη που θεωρείται από τους επιστήμονες πιο μεταδοτική και να μην έχει καλή κάλυψη από τα εμβόλια.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές έπειτα από τον εντοπισμό και του δεύτερου κρούσματος του στελέχους της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας. Το πρώτο κρούσμα της συγκεκριμένης μετάλλαξης είχε εντοπιστεί στην Πάτρα.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν και για την ινδική μετάλλαξη, η οποία όμως είναι πολύ πιο μεταδοτική, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν διαθέσιμα έως τώρα.

«Δεν φαίνεται η ινδική μετάλλαξη να είναι πιο επικίνδυνη, δείχνει να είναι πιο μεταδοτική, αλλά χειρότερη δεν είναι από τα άλλα στελέχη του κορωνοϊού», ανέφερε η Μίνα Γκάγκα, η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

«Στα νοσοκομεία ουσιαστικά έχουμε πάψει να βλέπουμε εμβολιασμένους, οι εμβολιασμένοι δεν έχουν κίνδυνο θανάτου ή σοβαρής νόσησης. Τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί πάρα πολύ αποτελεσματικά και έχουν ελάχιστες παρενέργειες που μπορούμε να την προλάβουμε, ξέροντας τα συμπτώματα, αν μια στο εκατομμύριο συμβεί κάτι», συμπλήρωσε.

Η ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο Βέλγιο, ανάμεσα σε μια ομάδα φοιτητών που έφτασε αυτόν τον μήνα από την Ινδία στη χώρα, μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου του Παρισιού Σαρλ ντε Γκωλ.

Σχετική είδηση: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΙΝΔΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ» – ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.