Καταιγιστικός, ασταμάτητος, απολαυστικός! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε και σήμερα μεγάλο τένις, για να επιβληθεί του Γιανίκ Σίνερ με 6-3, 6-3 σε 1 ώρα και 23 λεπτά και να πάρει σχετικά άνετα την πρόκριση για τον τελικό του Barcelona Open.

Αυτή ήταν η 9η διαδοχική νίκη του Στέφανου στη φετινή χωμάτινη σεζόν (9-0), ενώ επιπλέον δεν έχει χάσει ακόμα σετ σε αυτές τις 9 αναμετρήσεις (17/17). Έφτασε ακόμα τις 26 νίκες στη φετινή σεζόν, ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ του tour, του Ρούμπλεφ (και οι δυο έχουν 26 νίκες και 5 ήττες).

Επίσης προκρίθηκε στον 3ο του τελικό για φέτος, μετά από το Ακαπούλκο, όπου είχε ηττηθεί από τον Αλεξάντερ Σβέρεφ, και το Monte-Carlo Masters, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Ο Τσιτσιπάς τελείωσε τον σημερινό αγώνα με 17 winners και 18 αβίαστα λάθη, ενώ ο Σίνερ είχε 13 winners και 17 αβίαστα λάθη. Πιο σημαντικό ακόμα, ήταν το γεγονός πως ο Έλληνας τενίστας έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε σήμερα, βγάζοντας πολύ μεγάλα σερβίς όποτε χρειάστηκε περισσότερο.

Το 1ο break για τον Στέφανο ήρθε στο 8ο game του 1ου σετ, καθώς και ο Σίνερ αντιστάθηκε σθεναρά στο σερβίς του, μέχρι τελικά το Νο.5 του κόσμου να το “σπάσει” και να προηγηθεί με 5-3.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος πρώτα έσβησε 2 break points για να ισοφαρίσει σε 2-2 και αμέσως μετά προηγήθηκε με 0-40 στο σερβίς του Sinner, για να εκμεταλλευτεί την 3η του ευκαιρία και να φτάσει στο break.

Βρέθηκε για μια ακόμα φορά σε δύσκολη θέση σε service game του ο Στεφ, στο 8ο game, αλλά από το 0-30 πήρε πολύ γρήγορα 4 πόντους στη σειρά και έφτασε στο 5-3. Αργότερα έκανε και 3ο break, για να “σφραγίσει” στο 9ο game του 2ου σετ τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.