Η «αντίστροφη μέτρηση» για την Μεγάλη Εβδομάδα έχει ξεκινήσει και πολύς κόσμος αναρωτιέται πότε «πέφτει» η γιορτή του Αγίου Γεωργίου για το 2021.

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι «κινητή» γιορτή και υπάρχει ειδικός τρόπος ώστε να «υπολογίζεται» ποια ημέρα του χρόνου εορτάζεται.

Τις περισσότερες χρονιές ο Άγιος Γεώργιος εορτάζεται στις 23 Απριλίου ενώ άλλες χρονιές μετατίθεται, γι’ αυτό και σήμερα, προκύπτει το ερώτημα πότε πέφτει η γιορτή του Αγίου Γεωργίου για το 2021.

Πότε πέφτει η γιορτή του Αγίου Γεωργίου για το 2021

Σε περίπτωση, που η 23η Απριλίου πέφτει πριν από το Πάσχα, όπως τυχαίνει φέτος, η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται τη Δευτέρα του Πάσχα. Άρα, για το 2021, ο Άγιος Γεώργιος εορτάζεται στις 3 Μαΐου.

Γιορτή Αγίου Γεωργίου 2021: Πότε πέφτει - Γιατί είναι κινητή γιορτή

Γιατί είναι «κινητή» γιορτή

Οι γιορτές που συμπίπτουν με την Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή την Μεγάλη Εβδομάδα, όπως για παράδειγμα η εορτή του Αγίου Γεωργίου ή του Αγίου Μάρκου, μετατίθενται την Κυριακή πριν από αυτές ή την εβδομάδα της Διακαινησίμου, την εβδομάδα δηλαδή μετά την Κυριακή του Πάσχα.

Έτσι, φέτος, η εορτή του Αγίου Γεωργίου είναι τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021, δηλαδή την Δευτέρα του Πάσχα.

Η «θεωρία» ότι ο Άγιος Γεώργιος τιμάται μετά το Πάσχα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού τα εκκλησιαστικά τροπάρια του Αγίου Γεωργίου περιέχουν αναστάσιμα λόγια, που δεν είναι δυνατό να τα ψάλλουν πριν από την Ανάσταση. Με βάση την Εκκλησία, κάθε Κυριακή, είναι ημέρα αναστάσιμη. Προκύπρι απλά ότι, η ακολουθία του Αγίου Γεωργίου είχε γραφτεί πριν από την αλλαγή του ημερολογίου και τότε η εορτή έπεφτε πάντα μετά το Πάσχα.

Ο Άγιος Γεώργιος χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς Αγίους σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Ονομάζεται, επίσης, Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος. Ειδικά στην Ελλάδα, δεν υπάρχει περιοχή που να μην έχει εξωκλήσι ή εκκλησία αφιερωμένη στη μνήμη του, ενώ το όνομα «Γεώργιος» είναι από τα πιο συνηθισμένα.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.