Ποια είναι τα καλύτερα μέρη για τρέξιμο στην Αθήνα; Το καλοκαίρι τελείωσε, η καθημερινότητα αρχίζει και οι δικαιολογίες όπως «έχει ζέστη, δεν μπορώ να πάω έξω για τρέξιμο»… τελείωσαν.

Το καιρικό σκηνικό αλλάζει και αφού πλέον, έχουν ολοκληρωθεί και οι διακοπές μας, μπορούμε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα αρχίζοντας από μικρές, συχνές και όχι εξαντλητικές προπονήσεις.

Για αυτό μαζέψαμε μερικά σημεία στην Αθήνα που είναι ιδανικά για τρέξιμο στην ελληνική πρωτεύουσα.

Μέρη για τρέξιμο στην Αθήνα

1.Εθνικός Κήπος

Με έκταση 15,6 εκταρίων στο κέντρο της Αθήνας και, προσθέτοντας τον κήπο του Ζαππείου με έκταση 13 εκταρίων, το πάρκο έχει έκταση 28,5 εκταρίων, δηλαδή 285 στρέμματα! Το πάρκο βρίσκεται δίπλα από τη Βουλή των Ελλήνων και εκτείνεται προς τα νότια όπου βρίσκεται το Ζάππειο μέγαρο απέναντι από το Παναθηναϊκό στάδιο όπου τελέστηκαν οι πρώτοι Μοντέρνοι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896.

2.Ακρόπολη

Βραχώδης λόφος με κλίση για δυσκολία. Και ίσως η πιο ενδιαφέρουσα από όλες τις διαδρομές μιας και σε μερικές εκατοντάδες μέτρα μπορείς να έχεις αρκετές εναλλαγές τοπίου και παραστάσεων. Από τη μία, τουρίστες διότι ακόμα έρχονται και από την άλλη, μνημεία. Άλλωστε, οι κύκλοι γύρω από τον λόφο της Ακρόπολης ενδείκνυνται για να αγαπήσει κανείς την πόλη.

3.Άλσος Ιλισίων

Ένα μικρό «διαμάντι» κρυμμένο εξυπηρετώντας κατοίκους από Ζωγράφου, Ιλίσια, Καισαριανή και Παγκράτι. Μικρό σχετικά σε έκταση αλλά ιδανικό για την άθληση που θέλει να κάνει κανείς είτε μόνος είτε με παρέα. Αν βρίσκεστε λοιπόν κοντά στο κέντρο αυτό είναι ένα από τα μέρη για τρέξιμο που σίγουρα σας εξυπηρετεί.

μέρη για τρέξιμο

4.Πολυτεχνειούπολη και Πανεπιστημιούπολη

Αν θέλει κάποιος να βάλει ψηλά τον πήχη στο τρέξιμο, τότε ναι, αξίζει να δοκιμάσει τις αντοχές του είτε στην Πολυτεχνειούπολη είτε στην Πανεπιστημιούπολη. Και αυτό λόγω του εδάφους που είναι ανηφορικό σε μερικά σημεία. Πάντως, ανάμεσα στα δύο περισσότερη κλίση οι δρόμοι έχουν στην Πανεπιστημιούπολη.

5.Πεδίον του Άρεως

Εξυπηρετεί κατοίκους πολλών περιοχών και κυρίως του κέντρου. Εξάρχεια, Κυψέλη, Γκύζη, Αμπελόκηποι (ίσως), Ομόνοια, Βικτώρια. Είναι εξάλλου, το μεγαλύτερο δημόσιο άλσος της Αθήνας, γύρω από το οποίο υφίσταται και η ομώνυμη συνοικία της Αθήνας. Το άλσος αυτό έχει έκταση 277 στρέμματα μαζί με τον λόφο Φινόπουλου.

6.Ολυμπιακό Στάδιο

Βρίσκεται στο Μαρούσι, περίπου 9 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στάδιο της Ελλάδας και αποτελεί τμήμα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.). Σκοπός του ήταν εξ αρχής να δώσει τη δυνατότητα ανάληψης μεγάλων διοργανώσεων από την Ελλάδα.

7.Άλσος Βεΐκου

Το αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου βρίσκεται εντός του Άλσους Βεΐκου που αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου και είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αθήνας και ένα από τα καλύτερα μέρη για τρέξιμο.

μέρη για τρέξιμο στην Αθήνα

8.Άλσος Νέας Σμύρνης

Το Άλσος της Νέας Σμύρνης φιλοξενεί καθημερινά αρκετό κόσμο που αθλείται ή βολτάρει στους διαδρόμους του. Πρόκειται για μια ασφαλή επιλογή για τρέξιμο, σε ένα όμορφο περιβάλλον με κύριο σημείο αναφοράς το πράσινο, σε κοντινή απόσταση τόσο από το κέντρο όσο και από τα νότια προάστια.

9.Πάρκο Τρίτση

Ένα δημόσιο, οικολογικό πάρκο μεγάλης έκτασης και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ελλάδας. Βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του δήμου Ιλίου, εξυπηρετώντας ιδανικά τους κατοίκους των γύρω περιοχών. Μπορεί κανείς να χαθεί στις εκτάσεις του και γι αυτό και θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη για τρέξιμο στην Αθήνα. Αφιερώστε μια μέρα του σαββατοκύριακου και επισκεφτείτε το Πάρκο Τρίτση οικογενειακώς καθώς προσφέρεται και για άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

10.Μαρίνα Φλοίσβου

Μια διαφορετική επιλογή από τα παραπάνω μέρη για τρέξιμο που ήταν κυρίως άλση. Πρόκειται για μια μεγάλη μαρίνα που βρίσκεται στην ομώνυμη συνοικία του Παλαιού Φαλήρου. Και την ώρα που κάποιος τρέχει, αντί να απολαμβάνει καταπράσινο τοπίο και πολλά δέντρα, ευχαριστιέται τη μαρίνα ακούγοντας τον ήχο του νερού πάνω στα σκάφη.