Για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αδειάσει μεγαλοπρεπώς τον Άκη Σκέρτσο και να ακυρώσει την τοποθέτηση της Αικατερίνης Φουντεδάκη στην Αρχή για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φουντεδάκη ήταν αυτή που είχε συντάξει τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μετά την ανταρσία των γαλάζιων βουλευτών που συμμετείχαν στην Επιτροπή Θεσμών ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αδειάσει την επιλογή του Άκη Σκέρτσου.

Είχε προηγηθεί η ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον Γιώργο Μυλωνάκη για το εκρηκτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και την άρνηση βουλευτών να αντικαταστήσουν συναδέλφους τους, οι οποίοι διαφωνούσαν κάθετα με την επιλογή της Αικατερίνης Φουντεδάκη.

Το στραπάτσο του Άκη Σκέρτσου χαροποίησε πολλούς στο Μαξίμου, ενώ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου το κλίμα για τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού είναι βαρύ και ασήκωτο κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον… επιτελάρχη.

Τελείωσε το… παραμύθι

Με την εκλογή της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν μας τελείωσαν και τα σενάρια για μετακόμιση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για ένα αφήγημα το οποίο είχε κατασκευάσει ο μηχανισμός προπαγάνδας του Μαξίμου για να ενισχύσει το προφίλ του πρωθυπουργού τον οποίο εμφάνιζε ως περιζήτητη ηγέτη για την κορυφαία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ίδιο παραμύθι είχαν ρίξει στην πιάτσα και για τον Κώστα Σημίτη ο οποίος αντί να τοποθετηθεί πρόεδρος στην Κομισιόν μετακόμισε στο Κορακοχώρι για να καλλιεργεί αμπελώνες.

Οι πιέσεις στον Ιβάν Σαββίδη

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως ότι το Μαξίμου κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει τη μεταβίβασή του ΟΡΕΝ.

Στην κατεύθυνση αυτή πιέζει τον Ιβάν Σαββίδη να μην προχωρήσει στην πώληση του καναλιού με το πρόσχημα ότι θα διαταραχθούν οι ισορροπίες στο τηλεοπτικό τοπίο.

Διαβάστε ακόμη: