Σύμφωνα με την έρευνα της Prudential Financial’s Pulse of the American Worker, 1 στους 4 εργαζόμενους σχεδιάζει να αναζητήσει νέα εργασία μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία.

Τα δεδομένα, που συλλέχθηκαν από την Morning Consult για λογαριασμό της Prudential τον Μάρτιο του 2021, περιλαμβάνουν δείγμα 2.000 εργαζομένων ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένου ενός στατιστικά σημαντικού δείγματος εργαζομένων που εργάζονται ή έχουν εργαστεί εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της πανδημίας.Γιατί συμβαίνει αυτό;

Τα στοιχεία έχουν ως εξής:

-Από το 26% των εργαζομένων που σχεδιάζουν να αποχωρήσουν από τους εργοδότες τους μετά την πανδημία, το 80% το κάνει στην πράξη επειδή ανησυχεί για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του.

Το 72% δηλώνει ότι η πανδημία τους έκανε να ξανασκεφτούν τις ικανότητες τους. Περισσότεροι από τους μισούς πιθανούς επαγγελματίες-χορευτές έχουν αναζητήσει νέες εκπαιδεύσεις και δεξιότητες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενδεχομένως να προετοιμαστούν να αλλάξουν θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

Οι εργαζόμενοι που θέλουν να σταματήσουν, συντριπτικά λένε ότι αναζητούν μια νέα δουλειά με περισσότερη ευελιξία. Πράγματι, ακόμη και μεταξύ εκείνων που δεν σκέφτονται να αλλάξουν θέσεις εργασίας, οι μισοί άνθρωποι που εργάζονται αυτήν τη στιγμή εξ αποστάσεως, λένε ότι εάν η τρέχουσα εταιρεία τους δεν συνεχίσει να προσφέρει επιλογές απομακρυσμένης εργασίας μακροπρόθεσμα, θα αναζητήσουν δουλειά σε μια εταιρεία που να το κάνει.

Τι είναι καλό να υπολογίσουν οι εργοδότες

Ακόμα και ένα άτομο που σκέφτεται να εγκαταλείψει τη δουλειά του προκαλεί ανησυχία σε «οποιονδήποτε ηγέτη». Ο αντιπρόεδρος της Prudential Financial Ρομπ Φάλζον επισημαίνει όλα όσα χρειάζεται να σκεφτούν οι εργοδότες.

Πρώτον, οι οργανισμοί πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο διατηρούν την εταιρική τους κουλτούρα και να βοηθήσουν τους υπαλλήλους να αισθάνονται συνδεδεμένοι σε ένα απομακρυσμένο περιβάλλον.

Ωστόσο, προειδοποιεί να μην επιστρέψει ο καθένας στο γραφείο με πλήρη απασχόληση. Η έρευνα του Prudential προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να συνεχίσουν τα ευέλικτα ωράρια.

Οι περισσότεροι θέλουν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, όπου χωρίζουν το χρόνο τους μεταξύ ενός γραφείου και μιας απομακρυσμένης τοποθεσίας. 68% των εργαζομένων πιστεύουν ότι αυτή η ισορροπία είναι το «ιδανικό» μοντέλο στο χώρο εργασίας.

Επίσης η πανδημία έχει αυξήσει το άγχος των εργαζομένων ότι δεν μαθαίνουν νέες δεξιότητες ή δεν βλέπουν καμία προοπτική εξέλιξης, εκτός εάν αποχωρήσουν από την εταιρεία, ειδικά το τελευταίο έτος.

Γι’ αυτό οι εταιρείες πρέπει να εξεταστούν τρόπους αναβάθμισης, επαναπροσδιορισμού και προώθησης των εργαζομένων τους, κάτι που θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανησυχίας για οικονομική ανθεκτικότητα.

Οι εργαζόμενοι θα αναζητήσουν εργοδότες που πληρώνουν καλά, τους δίνουν ευκαιρίες να μάθουν και να προχωρήσουν, και τους παρέχουν οφέλη που εστιάζουν στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ο Φάλζον προειδοποιεί ότι εάν οι εργοδότες δεν λάβουν όλα τα παραπάνω υπόψη, είναι πολύ πιθανό να χάσουν ταλέντα από τις εταιρείες τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.