Στα 1.000 άτομα υπολογίζονται οι φορείς στο Ναύπλιο, όπως προκύπτει από την εργαστηριακή διερεύνηση του ιού SARS-COV-2 στα αστικά λύματα δύο μονάδων βιολογικού καθαρισμού που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές και αναστάτωση κι ανησυχία στους κατοίκους της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ  στο Ναύπλιο, Γιώργο Καχριμάνη, που μίλησε στην ΕΡΤ, «ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όταν θα γίνονται και οι εργαστηριακοί έλεγχοι στα λύματα, θα ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα, σε καμία περίπτωση δεν θα αποκρύπτονται αλλά οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν τα τηρούν τα μέτρα».

Η ανακοίνωση του Δήμου στο Ναύπλιο

«Ο Δήμος Ναυπλιέων και η ΔΕΥΑ Ναυπλίου, έχοντας ως πρώτο μέλημά τους την προστασία της δημόσιας υγείας των δημοτών τους και με αφορμή την αυξητική τάση που δείχνει να έχει η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας, προχώρησε σε ειδικές αναλύσεις στα αστικά λύματα, για την ανίχνευση του ιού.

Η ΔΕΥΑ στο Ναύπλιο προέβη στην εργαστηριακή διερεύνηση του ιού SARS-COV-2 στα λύματα δύο μονάδων βιολογικού καθαρισμού που λειτουργούν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, οι δειγματοληψίες που έγιναν στο Βιολογικό του Τολού δεν έδειξαν ανιχνεύσιμο ιϊκό φορτίο, ενώ το δείγμα ανεπεξέργαστων λυμάτων από το αποχετευτικό δίκτυο Ναυπλίου, επιβεβαίωσε την ύπαρξη γενετικού υλικού του ιού.

Το αποτέλεσμα για την είσοδο του αποχετευτικού δικτύου ήταν 24.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων.

Με βάση τα διεθνή μαθηματικά μοντέλα, με τα οποία προσεγγίζεται η συσχέτιση θετικών στον ιό κρουσμάτων και η παρουσία του ιού στα λύματα, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων που δέχεται η μονάδα επεξεργασίας, υπολογίζεται αδρά και με μεγάλα ποσοστά αβεβαιότητας ότι υπάρχουν στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό περί τους 1.000 φορείς/ασθενείς.

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα, για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, με σκοπό πάντα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου, από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.