Σύμφωνα με μια νεότερη προβολή του CNN, οι Δημοκρατικοί εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2008. στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.
Το κόμμα αναμένεται να καταλάβει τουλάχιστον 250 από τις 435 έδρες, δηλαδή 32 περισσότερες από τις 218 που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία.
Καθώς εκκρεμούν ακόμη αναμετρήσεις, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.
Το αποτέλεσμα αποτυπώνει το μέγεθος της εκλογικής ήττας των Ρεπουμπλικανών και δημιουργεί νέα δεδομένα για την κυβέρνηση Τραμπ.
Με τον έλεγχο της Βουλής και της Γερουσίας, οι Δημοκρατικοί αποκτούν τη δυνατότητα να προωθήσουν τη νομοθετική τους ατζέντα και να εντείνουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στον Λευκό Οίκο.
Στη Γερουσία παραμένουν ανοιχτές δύο αναμετρήσεις, στο Μισισίπι και στην Αλάσκα.
Σημειώνεται ότι οι 250 έδρες αποτελούν δημοσιογραφική προβολή του CNN και όχι ακόμη επίσημα πιστοποιημένο αποτέλεσμα.