Στα δημοσιεύματα και τις φήμες που τον θέλουν να ετοιμάζει νέα μουσική συνεργασία με την Άννα Βίσση απάντησε ο Γιώργος Θεοφάνους, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα.
Ο γνωστός συνθέτης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day», με αφορμή τα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί για το επόμενο καλλιτεχνικό βήμα της τραγουδίστριας, μετά τις αναφορές για ρήξη στη συνεργασία της με τον Νίκο Καρβέλα.
Ο Γιώργος Θεοφάνους επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για το ενδεχόμενο να γράψει νέα τραγούδια για την Άννα Βίσση. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια άγνωστη στο ευρύ κοινό πτυχή της προηγούμενης καλλιτεχνικής τους επαφής.
«Κοίτα, ακούγονται πολλά για το αν θα γράψω στην Άννα τραγούδια. Δεν έχει σημασία. Μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Γιώργος Θεοφάνους: Η αποκάλυψη για την «Κόκκινη Γραμμή»
Στη συνέχεια, ο συνθέτης αποκάλυψε ότι η μεγάλη επιτυχία «Κόκκινη Γραμμή», που συνδέθηκε με τη φωνή της Νατάσας Θεοδωρίδου, είχε αρχικά γραφτεί για την Άννα Βίσση.
Μάλιστα, όπως εξήγησε, δεν επρόκειτο για το μοναδικό τραγούδι που προοριζόταν για τη δημοφιλή ερμηνεύτρια, καθώς είχαν υπάρξει και άλλες συνθέσεις που τελικά δεν κυκλοφόρησαν με τη φωνή της.
«Το έχω πει δημόσια πολλές φορές ότι η “Κόκκινη Γραμμή” γράφτηκε αρχικά για την Άννα Βίσση. Και όχι μόνο η “Κόκκινη Γραμμή” και άλλα. Ξεκινήσαμε με την Άννα, βεβαίως, για κάποιους λόγους δεν έγινε. Ας μείνουμε στο τι γίνεται, όχι στο αν θα γινότανε», δήλωσε.
Γιώργος Θεοφάνους: Τι είπε για τα πνευματικά δικαιώματα
Ο Γιώργος Θεοφάνους τοποθετήθηκε επίσης για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων στη μουσική βιομηχανία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.
«Ειδικός για τα πνευματικά δικαιώματα δεν είμαι. Υπάρχουν δικηγόροι, υπάρχουν νόμοι. Η πνευματική ιδιοκτησία δεν αμφισβητείται από κανέναν», σημείωσε.
Για να εξηγήσει τη θέση του, χρησιμοποίησε το παράδειγμα ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, επισημαίνοντας ότι ένα τραγούδι μπορεί να γνωρίσει διαφορετική επιτυχία ανάλογα με τον ερμηνευτή που θα το αναλάβει, χωρίς όμως να αλλάζει ο δημιουργός του.