Δίκτυο δολιοφθορών το οποίο συντόνιζε η Ρωσία, είπε ότι εντόπισε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρουμανίας.
Για το Βουκουρέστι, η ομάδα ήταν υπεύθυνη για την πυρκαγιά που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο σε βιομηχανική εγκατάσταση στην κεντρική Ρουμανία, κοντά σε κρατική εταιρεία όπλων.
«Οι συντονιστές στη Ρωσική Ομοσπονδία είχαν ορίσει μια εκτενή σειρά στόχων στην περιοχή: κρατικές και ιδιωτικές εγκαταστάσεις παραγωγής όπλων, καθώς και άλλους στόχους στρατιωτικού και βιομηχανικού ενδιαφέροντος», αναφέρει η υπηρεσία πληροφοριών στην ανακοίνωση της.
Οι έρευνες επιβεβαίωσαν την εμπλοκή αρκετών πολιτών από πρώην σοβιετικά κράτη, κατοίκων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη Ρουμανία και σε συνεργασία με αρχές αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες σχετικά με τη δραστηριότητά τους.
Οι Αρχές ανέφεραν ότι τρεις αλλοδαποί (δύο Λευκορώσοι και ένας Ουκρανός) διερευνώνται για την υπόθεση.
Η Ρωσία αρνείται σταθερά τους ισχυρισμούς ότι διαπράττει δολιοφθορές στην Ευρώπη.
Διαβάστε ακόμη:
- Να ανοίξουν λογαριασμοί στον Προμηθέα για τη σκανδαλώδη φάμπρικα με τα «3Χ3»
- Χωριάτικο: Υπόθεση «μαμούθ» με 520 εταιρείες – 56 συλλήψεις για απάτη άνω των €100 εκατ.
- Pizza Fan: Αδήλωτα έσοδα άνω των 150 εκατ. ευρώ και πιέσεις σε καταστήματα
- 28η Οκτωβρίου: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων και της μαθητικής παρέλασης
