Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν τρεις άνδρες στην Ελβετία, όταν εντόπισαν ένα σακίδιο στον ποταμό Ρήνο, το οποίο περιείχε ανθρώπινα λείψανα.
Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών οδήγησαν στον εντοπισμό και άλλων σακιδίων με ανθρώπινα μέλη, με τις πρώτες εκτιμήσεις να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.
Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στην περιοχή Στάιν του ελβετικού καντονιού Ααργκάου, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και σε απόσταση περίπου 30 λεπτών από τη Βασιλεία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, τρεις άνδρες που βρίσκονταν στις όχθες του Ρήνου παρατήρησαν ένα σακίδιο να επιπλέει στο νερό. Αφού κατάφεραν να το ανασύρουν, διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του υπήρχε ένα ανθρώπινο πόδι.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν επιχείρηση έρευνας στην περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν και άλλα ευρήματα στον ποταμό.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύτες και ειδικά συνεργεία με τη συνδρομή σκάφους, τα οποία εντόπισαν επιπλέον σακίδια που περιείχαν ανθρώπινα λείψανα.
Από τις πρώτες εξετάσεις προέκυψε ότι τα ανθρώπινα μέλη ανήκουν σε έναν άνδρα, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.
Ελβετία: Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας
Η αστυνομία του καντονιού Ααργκάου εκτιμά ότι τα ευρήματα παραπέμπουν σε βίαιο έγκλημα, χωρίς ωστόσο να έχουν αποσαφηνιστεί οι ακριβείς συνθήκες θανάτου.
«Όλα υποδηλώνουν ότι ήταν θύμα ενός βίαιου εγκλήματος», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αστυνομικές αρχές στην ανακοίνωσή τους.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού ενδέχεται να διαπράχθηκε το έγκλημα, πότε σημειώθηκε ο θάνατος ή ποιος μπορεί να ευθύνεται.
Η ιατροδικαστική υπηρεσία του Ααργκάου έχει αναλάβει την εξέταση των λειψάνων, με στόχο την ταυτοποίηση του άνδρα και τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου.
Ελβετία: Έκκληση για πληροφορίες από την αστυνομία
Παράλληλα με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα υπό την εποπτεία της αρμόδιας εισαγγελίας.
Οι αστυνομικές αρχές απευθύνουν έκκληση σε πολίτες που ενδεχομένως παρατήρησαν ύποπτες κινήσεις στις όχθες του Ρήνου ή στην ευρύτερη περιοχή να επικοινωνήσουν μαζί τους.
Οι ερευνητές επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πώς κατέληξαν τα σακίδια στο ποτάμι και να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του θύματος.
Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί κάποια σύλληψη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Διαβάστε ακόμη:
- Να ανοίξουν λογαριασμοί στον Προμηθέα για τη σκανδαλώδη φάμπρικα με τα «3Χ3»
- Χωριάτικο: Υπόθεση «μαμούθ» με 520 εταιρείες – 56 συλλήψεις για απάτη άνω των €100 εκατ.
- Pizza Fan: Αδήλωτα έσοδα άνω των 150 εκατ. ευρώ και πιέσεις σε καταστήματα
- 28η Οκτωβρίου: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων και της μαθητικής παρέλασης
