Μια εντυπωσιακή αγορά ακινήτου έκανε ο Νίκος Καρβέλας μαζί με τη σύντροφό του, Ελένη Φερεντίνου. Η διώροφη βίλα των 521 τετραγωνικών μέτρων στην Εκάλη, με μεγάλη πισίνα και οικόπεδο άνω του ενός στρέμματος, αποκτήθηκε έναντι 1,4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, άνθρωποι της αγοράς ακινήτων εκτιμούν ότι μια αντίστοιχη κατοικία θα μπορούσε να κοστολογείται έως και 2,5 εκατ. ευρώ. Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία του συμβολαίου, ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος της κατοικίας και γιατί οι μεγάλες βίλες των βορείων προαστίων δεν βρίσκουν εύκολα αγοραστές.

Μπορεί το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Καρβέλας να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω της δημόσιας αντιπαράθεσής του με την Άννα Βίσση, ωστόσο μια διαφορετική πτυχή της προσωπικής του ζωής συγκεντρώνει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για την αγορά μιας πολυτελούς μονοκατοικίας στην Εκάλη, την οποία απέκτησε μαζί με τη σύντροφό του και μητέρα του τρίτου παιδιού του, Ελένη Φερεντίνου.

Η κατοικία, με συνολική επιφάνεια 521 τετραγωνικών μέτρων, μεγάλη πισίνα και οικόπεδο άνω των 1.000 τετραγωνικών, αγοράστηκε τον περασμένο Απρίλιο έναντι 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσό μπορεί να μοιάζει ιδιαίτερα υψηλό για έναν μέσο αγοραστή, όμως οι μεσίτες που δραστηριοποιούνται στην πολυτελή αγορά των βορείων προαστίων το χαρακτηρίζουν σχετικά χαμηλό για ακίνητο αυτής της κατηγορίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσίευσε το Mononews, μια αντίστοιχη βίλα στην Εκάλη θα μπορούσε να έχει ζητούμενη τιμή από 2 έως 2,5 εκατομμύρια ευρώ, εφόσον ήταν νεότερης κατασκευής και διέθετε τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Η διαφορά αυτή αναδεικνύει μια λιγότερο γνωστή πλευρά της αγοράς πολυτελών κατοικιών: τα εντυπωσιακά ακίνητα δεν πωλούνται πάντοτε στις τιμές που περιμένουν οι ιδιοκτήτες τους.

Η βίλα των 521 τ.μ. με την πισίνα στην Εκάλη

Το ακίνητο που απέκτησαν ο Νίκος Καρβέλας και η Ελένη Φερεντίνου βρίσκεται σε οικιστική περιοχή της Εκάλης, κοντά στα όρια με τον Διόνυσο.

Πρόκειται για μια μεγάλη μονοκατοικία, κατασκευής περίπου 40 ετών, η οποία αναπτύσσεται σε δύο υπέργεια επίπεδα και διαθέτει επιπλέον υπόγειους χώρους.

Η συνολική επιφάνεια της κατοικίας είναι 521,04 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το οικόπεδο έχει έκταση 1.071,97 τετραγωνικών μέτρων.

Η κύρια κατοικία εκτείνεται σε 345,80 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το υπόγειο έχει επιφάνεια 175,24 τετραγωνικών.

Στον εξωτερικό χώρο δεσπόζει μια μεγάλη πισίνα 61,75 τετραγωνικών μέτρων, ενώ υπάρχει και ανεξάρτητο βοηθητικό κτίσμα οκτώ τετραγωνικών.

Η συγκεκριμένη διάταξη παραπέμπει στις μεγάλες μονοκατοικίες που χαρακτήρισαν την οικιστική ανάπτυξη της Εκάλης τις προηγούμενες δεκαετίες.

Μεγάλοι κήποι, ανεξάρτητες κατοικίες, ιδιωτικές πισίνες και άνετοι εσωτερικοί χώροι αποτελούσαν βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής, που συνδέθηκε με εύπορες οικογένειες και γνωστά πρόσωπα της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής.

Τι περιλαμβάνει το εσωτερικό της κατοικίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συμβολαίου αγοραπωλησίας, τα οποία δημοσίευσε το Mononews, η κατοικία διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλους εσωτερικούς χώρους.

Το ισόγειο έχει επιφάνεια 204,66 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει την κεντρική είσοδο, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, βοηθητικό χώρο και WC.

Ο πρώτος όροφος καλύπτει 141,14 τετραγωνικά μέτρα.

Εκεί βρίσκονται τρία δωμάτια, ένα γραφείο, δύο λουτρά και διάδρομος που συνδέει τους χώρους.

Στο υπόγειο έχουν προβλεφθεί χώροι στάθμευσης και βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Ο εξωτερικός χώρος συμπληρώνει την εικόνα της μεγάλης μονοκατοικίας, με την πισίνα να αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της.

Το τίμημα των 1,4 εκατ. ευρώ και η εκτίμηση των μεσιτών

Η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου 2026.

Ο Νίκος Καρβέλας και η Ελένη Φερεντίνου απέκτησαν το ακίνητο από κοινού, με ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου ο καθένας.

Το συνολικό τίμημα που αναγράφεται στο συμβόλαιο ανέρχεται σε 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Πωλήτρια ήταν η Μαρία Στραβελάκη, συγγενής του εφοπλιστή Παναγιώτη Στραβελάκη, σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιεύματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση των ανθρώπων της κτηματαγοράς.

Μεσίτες που γνωρίζουν την αγορά της Εκάλης επισημαίνουν ότι μια κατοικία αντίστοιχου μεγέθους, εάν ήταν νεότερης κατασκευής, θα μπορούσε να διατεθεί προς 2 έως 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, η εκτίμηση αυτή δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο σπίτι του Καρβέλα αξίζει σήμερα οπωσδήποτε 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ηλικία του ακινήτου, η κατάσταση συντήρησης, οι απαιτούμενες εργασίες ανακαίνισης και οι ιδιαίτερες συνθήκες της αγοράς επηρεάζουν καθοριστικά την εμπορική του αξία.

Το βέβαιο είναι ότι το τίμημα των 1,4 εκατ. ευρώ βρίσκεται χαμηλότερα από τις ζητούμενες τιμές που αναφέρονται για νεότερες κατοικίες ανάλογων χαρακτηριστικών.

Γιατί οι μεγάλες βίλες της Εκάλης δεν πωλούνται εύκολα

Η Εκάλη εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες περιοχές πολυτελούς κατοικίας στην Αττική.

Ωστόσο, η αγορά των μεγάλων μονοκατοικιών παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Όπως εξηγούν μεσίτες, οι κατοικίες μεγάλων επιφανειών απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό υποψήφιων αγοραστών.

Δεν αρκεί κάποιος να διαθέτει το ποσό για την αγορά.

Πρέπει να μπορεί να καλύπτει και το σημαντικό κόστος συντήρησης μιας τόσο μεγάλης ιδιοκτησίας.

Οι κήποι, οι πισίνες, οι εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης, η ασφάλεια και οι ενδεχόμενες επισκευές αυξάνουν σημαντικά τις ετήσιες δαπάνες.

Παράλληλα, αρκετές παλαιότερες κατοικίες χρειάζονται εκτεταμένη ανακαίνιση ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης και πολυτελούς διαβίωσης.

Έτσι, υπάρχουν ακίνητα που παραμένουν στις αγγελίες για αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών της αγοράς που επικαλείται το Mononews, ορισμένες μεγάλες μονοκατοικίες μπορεί να χρειαστούν ακόμη και πέντε χρόνια για να βρουν αγοραστή.

Πόσο κοστίζει το τετραγωνικό στην Εκάλη

Στην αγορά πολυτελών κατοικιών της Εκάλης, οι τιμές διαφοροποιούνται σημαντικά ανάλογα με την ακριβή θέση, την ηλικία και την κατάσταση του ακινήτου.

Σύμφωνα με τις μεσιτικές εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν, οι τιμές για κατοικίες της συγκεκριμένης κατηγορίας κινούνται περίπου μεταξύ 3.000 και 4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Για ένα ακίνητο μεγάλης επιφάνειας, ακόμη και μικρή διαφοροποίηση στην τιμή του τετραγωνικού μπορεί να οδηγήσει σε διαφορά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η συνολική επιφάνεια, πάντως, δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο αποτίμησης.

Άλλη αξία έχουν οι κύριοι χώροι κατοικίας και άλλη οι υπόγειοι ή βοηθητικοί χώροι.

Επίσης, η ύπαρξη μεγάλου οικοπέδου ή πισίνας μπορεί να αυξάνει την ελκυστικότητα του ακινήτου, χωρίς να προσθέτει απαραίτητα συγκεκριμένο σταθερό ποσό στην τελική τιμή.

Πόσο θα κόστιζε η ίδια βίλα στην Κηφισιά ή στα νότια προάστια

Οι μεσίτες προχωρούν και σε μια ενδιαφέρουσα σύγκριση.

Μια κατοικία αντίστοιχων χαρακτηριστικών σε περιοχές όπως το Κεφαλάρι ή το κέντρο της Κηφισιάς θα μπορούσε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, να προσεγγίσει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η διαφορά με ορισμένες περιοχές των νοτίων προαστίων.

Ένα αντίστοιχο ακίνητο σε προνομιακή τοποθεσία της Αθηναϊκής Ριβιέρας θα μπορούσε να έχει ζητούμενη τιμή ακόμη και 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συγκρίσεις αυτές δεν αποτελούν επίσημες εκτιμήσεις της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας.

Αναδεικνύουν, όμως, τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις αγορές πολυτελούς κατοικίας της Αττικής.

Τα τελευταία χρόνια, τα νότια προάστια έχουν προσελκύσει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, ενισχύοντας τις τιμές σε αρκετές περιοχές.

Αντίθετα, στα βόρεια προάστια η αγορά παλαιότερων μεγάλων μονοκατοικιών κινείται με πιο συγκρατημένους ρυθμούς.

Μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια στο συμβόλαιο

Ένα ακόμη στοιχείο της αγοραπωλησίας παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο που επικαλείται το Mononews, η κατοικία ήταν ήδη μισθωμένη κατά τον χρόνο της μεταβίβασης.

Αυτό σημαίνει ότι ο Νίκος Καρβέλας και η Ελένη Φερεντίνου απέκτησαν ένα ακίνητο στο οποίο υπήρχε υφιστάμενη μισθωτική σχέση.

Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί επαρκή στοιχεία για τους ειδικότερους όρους της μίσθωσης ή για το εάν αυτή εξακολουθεί να ισχύει.

Η λεπτομέρεια αυτή έχει σημασία, καθώς η ύπαρξη μισθωτή μπορεί να επηρεάζει τον χρόνο παράδοσης και τη δυνατότητα άμεσης ιδιοχρησιμοποίησης ενός ακινήτου, ανάλογα με τους όρους της σύμβασης.

Η κοινή αγορά με την Ελένη Φερεντίνου

Η αγορά της κατοικίας αποκτά ιδιαίτερη προσωπική διάσταση, καθώς έγινε από κοινού με την Ελένη Φερεντίνου.

Η σύντροφος του Νίκου Καρβέλα και μητέρα του τρίτου του παιδιού συμμετέχει ισότιμα στην ιδιοκτησία του ακινήτου.

Η απόκτηση ποσοστού 50% από τον καθένα καταγράφει μια κοινή περιουσιακή επιλογή του ζευγαριού.

Ωστόσο, το συμβόλαιο δεν αποκαλύπτει από μόνο του ποιος κατέβαλε συγκεκριμένα ποσά ή πώς χρηματοδοτήθηκε η αγορά.

Αυτό που προκύπτει με σαφήνεια είναι η από κοινού απόκτηση της κυριότητας έναντι συνολικού τιμήματος 1,4 εκατ. ευρώ.

Μια αγορά που δείχνει πώς λειτουργεί πραγματικά η αγορά πολυτελείας

Η περίπτωση της βίλας του Νίκου Καρβέλα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η αγορά ακριβών κατοικιών στην Αττική.

Ένα μεγάλο σπίτι, με πισίνα και οικόπεδο άνω του ενός στρέμματος, δεν αποτιμάται αποκλειστικά με βάση το μέγεθος και τις παροχές του.

Η παλαιότητα, η τοποθεσία, η πιθανή ανάγκη ανακαίνισης και η περιορισμένη δεξαμενή αγοραστών μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το τελικό τίμημα.

Ο Νίκος Καρβέλας και η Ελένη Φερεντίνου απέκτησαν τη βίλα έναντι 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι μεσίτες τοποθετούν τις ζητούμενες τιμές νεότερων αντίστοιχων κατοικιών στην περιοχή έως και τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η διαφορά δεν αποδεικνύει απαραίτητα ότι το ζευγάρι αγόρασε το ακίνητο κάτω από την πραγματική του αξία.

Δείχνει όμως ότι ακόμη και στις πιο ακριβές γειτονιές της Αθήνας, η τελική τιμή μιας αγοραπωλησίας μπορεί να απέχει σημαντικά από τις αρχικές προσδοκίες της αγοράς.

Και στην περίπτωση μιας μεγάλης, τεσσάρων δεκαετιών μονοκατοικίας, αυτή η απόσταση μπορεί να μετριέται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: